All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Carcass and Beef quality from bulls and steers after his ageing.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F07%3A%230000035" target="_blank" >RIV/26788462:_____/07:#0000035 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Posudzovanie JUT býkov a volov metódou SEUROP a kvality ich mäsa matódami WB aTPA.

  • Original language description

    V práci je řešena problematika kvality jatečného těla a hovězího masa související z dobou zrání ve vakuu. Výživné a technologické parametry masa byly hodnoceny a porovnávány u čerstvého masa a masa po 7,14,21a 28 denním zrání. Byly zjištěny průkazné rozdíly mezi masem s různou dobou zrání u parametru celkového obsahu proteinu, vázané vody a hodnoty pH.Byly nalezeny průkazné rozdíly v klasifikaci JUT býků a volů (3,60 =U až U- býci; 3,00 = R voli).Hodnoty ztráty hmotnosti varem , řezu podle WB a tlakového testu TPA byly vyšší u býků při všech režimech zrání. Hodnoty masa býků dva dny po porážce byly (ZV, WBŘ, TPA1, TPA 2) 28%; 130 N; 297,8 N; 256,4 N u volů pak 26,2%; 92,46 N; 260,55 N; 22C1,69 N. Při 29 denním zrání jsou pak hodnoty (ZV, WBŘ, TPA 1 a TPA 2) 34,31%; 83,64 N; 284,53 N; 237,66 N u býků a 31,21 %; 52,43 N; 227,27 N a 186,15 N u volů.

  • Czech name

    Posudzovanie JUT býkov a volov metódou SEUROP a kvality ich mäsa matódami WB aTPA.

  • Czech description

    V práci je řešena problematika kvality jatečného těla a hovězího masa související z dobou zrání ve vakuu. Výživné a technologické parametry masa byly hodnoceny a porovnávány u čerstvého masa a masa po 7,14,21a 28 denním zrání. Byly zjištěny průkazné rozdíly mezi masem s různou dobou zrání u parametru celkového obsahu proteinu, vázané vody a hodnoty pH.Byly nalezeny průkazné rozdíly v klasifikaci JUT býků a volů (3,60 =U až U- býci; 3,00 = R voli).Hodnoty ztráty hmotnosti varem , řezu podle WB a tlakového testu TPA byly vyšší u býků při všech režimech zrání. Hodnoty masa býků dva dny po porážce byly (ZV, WBŘ, TPA1, TPA 2) 28%; 130 N; 297,8 N; 256,4 N u volů pak 26,2%; 92,46 N; 260,55 N; 22C1,69 N. Při 29 denním zrání jsou pak hodnoty (ZV, WBŘ, TPA 1 a TPA 2) 34,31%; 83,64 N; 284,53 N; 237,66 N u býků a 31,21 %; 52,43 N; 227,27 N a 186,15 N u volů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GI - Farm animal breeding and farm animal pedigree breeding

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3020" target="_blank" >QF3020: Utilisation of biodiversity between breeds of dairy and beef cattle and assignation effects of hybridisation for increasing of performance of their crossbreds.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Bezpečnosť a kontrola potravín.

  • ISBN

    978-80-8069-861-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    330-334

  • Publisher name

    Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra - Slovensko

  • Event location

    Nitra - SR

  • Event date

    Jan 1, 2007

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article