All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The procedure for limitation of impact of interference effects at milk composition modification for reference sample preparation to infraanalyse calibration

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F08%3A%230000179" target="_blank" >RIV/49608851:_____/08:#0000179 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Postup k omezení dopadu změny interferenčních vlivů při modifikaci složení mléka pro přípravu referenčních vzorků ke kalibraci infraanalýzy

  • Original language description

    Výsledky rutinních analýz mléka jsou důležité pro podporu šlechtění mléčného skotu a také pro podporu kvality mléčného potravinového řetězce. Cílem práce bylo ověřit a vyrovnat dopady ředění pro snížení koncentrace základních složek v mléčném referenčnímstandardním vzorku do mléčné matrice prostřednictvím manipulace v rozpustné kompozici vzorku kravského mléka. Původní vzorky mléka byly pro snížení obsahů základních složek (tuk (T), hrubé bílkoviny (B), laktóza (L)) ředěny (4/1) roztokem NaCl a specifickou kompozicí (SK) k vyvážení porušení mléčné matrice (NaCl 1,145; KCl 0,849; K2HPO4 1,8463; kyselina citrónová 1,7; močovina 0,3 g/l). Důvody pro aplikaci postupu ředění specifickou kompozicí jsou v podstatě dva: 1) zamezení odchylky průměrných interferenčních efektů mléčné; 2) zajištění stability pufračního systému a kapacity a rovněž údržnosti relevantního referenčního vzorku.

  • Czech name

    Postup k omezení dopadu změny interferenčních vlivů při modifikaci složení mléka pro přípravu referenčních vzorků ke kalibraci infraanalýzy

  • Czech description

    Výsledky rutinních analýz mléka jsou důležité pro podporu šlechtění mléčného skotu a také pro podporu kvality mléčného potravinového řetězce. Cílem práce bylo ověřit a vyrovnat dopady ředění pro snížení koncentrace základních složek v mléčném referenčnímstandardním vzorku do mléčné matrice prostřednictvím manipulace v rozpustné kompozici vzorku kravského mléka. Původní vzorky mléka byly pro snížení obsahů základních složek (tuk (T), hrubé bílkoviny (B), laktóza (L)) ředěny (4/1) roztokem NaCl a specifickou kompozicí (SK) k vyvážení porušení mléčné matrice (NaCl 1,145; KCl 0,849; K2HPO4 1,8463; kyselina citrónová 1,7; močovina 0,3 g/l). Důvody pro aplikaci postupu ředění specifickou kompozicí jsou v podstatě dva: 1) zamezení odchylky průměrných interferenčních efektů mléčné; 2) zajištění stability pufračního systému a kapacity a rovněž údržnosti relevantního referenčního vzorku.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

    0139-7265

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    50

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    24

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database