Effective MIR-FT technique calibration for sreening of milk freezing point equivalent value in milk laboratories on the basis of reference values from proficiency testing
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F12%3A%230000546" target="_blank" >RIV/49608851:_____/12:#0000546 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/26722861:_____/12:NBMRZN12
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Efektivní kalibrace techniky MIR-FT pro screening hodnoty ekvivalentu bodu mrznutí mléka v mléčných laboratořích na bázi referenčních hodnot výkonnostních testů
Original language description
Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu efektivní retrospektivní kalibrace nepřímé instrumentální metody MIR-FT pro stanovení ekvivalentu bodu mrznutí mléka (EBMM); kontroly výsledků EBMM prostřednictvím výkonnostníchtestů; validace metody MIR-FT pro určení EBMM. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétním návrhu a metodě efektivnějšího a efektnějšího postupu řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretace k navrženým postupům.
Czech name
Efektivní kalibrace techniky MIR-FT pro screening hodnoty ekvivalentu bodu mrznutí mléka v mléčných laboratořích na bázi referenčních hodnot výkonnostních testů
Czech description
Certifikovaná uplatněná metodika je zaměřena na objasnění provádění: postupu efektivní retrospektivní kalibrace nepřímé instrumentální metody MIR-FT pro stanovení ekvivalentu bodu mrznutí mléka (EBMM); kontroly výsledků EBMM prostřednictvím výkonnostníchtestů; validace metody MIR-FT pro určení EBMM. Certifikovaná uplatněná metodika podává informace o konkrétním návrhu a metodě efektivnějšího a efektnějšího postupu řízení a kontroly analytické práce v mlékařství. Jsou popsány interpretace k navrženým postupům.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LA09030" target="_blank" >LA09030: Cooperation and membership in international professional organizations ICAR and AFEMA</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
INGO LA 09030 CM 21
Regulation ID
SVS/2012/043471-G
Technical parameters
Validace věrohodnosti výsledků měření nepřímých metod pro bod mrznutí mléka pro kontrolu kvality mléka a poradenství ke kvalitě mléka a zdravotnímu stavu krav. Provádí se v rutinních mléčných laboratořích kontroly užitkovosti a kvality mléka.
Economical parameters
Ekonomický dopad zlepšením kvality výsledků může tvořit do 10 % efektu zajištění zlepšené kontroly kvality mléka a prevence ztrát způsobených nedostatkem informací. Případné ztráty je obtížné vyčíslit, neboť závisí na objemu produkce. Na úrovni ČR se může jednat o částky v řádu milionů.
Certification body designation
Státní veterinární správa, Slezská 7/100, 120 56 Praha 2
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů