All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Social Responsibility in European and Czech Beet-Sugar Industry

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49777513%3A23510%2F13%3A43918480" target="_blank" >RIV/49777513:23510/13:43918480 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2013/PDF/188-191.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2013/PDF/188-191.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Společenská odpovědnost v evropském a českém cukrovarnictví

  • Original language description

    Společenská odpovědnost podniků (CSR) je konceptem, který v podnikatelském prostředí počátku 21. století nabývá na stále větší důležitosti. Tento příspěvek diskutuje jeho reflexi v evropském a českém cukrovarnickém průmyslu. Úvod článku se zabývá postoji, které ke konceptu CSR zastávají jak české, tak i mezinárodní orgány, a dále vysvětlením použité metodiky. Druhá kapitola srovnává obsah dokumentů, ve kterých se k CSR hlásí evropské cukrovarnictví, s všeobecným chápáním konceptu společenské odpovědnosti ? tzv. Triple-bottom line. Ukazuje se při tom, že dokumenty evropského cukrovarnického průmyslu nepostihují celý obsah CSR. Třetí kapitola je věnována případové studii, která analyzuje stupeň reflexe společenské odpovědnosti ve čtyřech českých a čtyřech zahraničních cukrovarnických společnostech. Z výsledků této studie vyplývá, že české cukrovary v reflexi prvků CSR velmi výrazně zaostávají za evropskými podniky. Ani v jejich případě však není situace ideální. Závěrečná kapitola příspě

  • Czech name

    Společenská odpovědnost v evropském a českém cukrovarnictví

  • Czech description

    Společenská odpovědnost podniků (CSR) je konceptem, který v podnikatelském prostředí počátku 21. století nabývá na stále větší důležitosti. Tento příspěvek diskutuje jeho reflexi v evropském a českém cukrovarnickém průmyslu. Úvod článku se zabývá postoji, které ke konceptu CSR zastávají jak české, tak i mezinárodní orgány, a dále vysvětlením použité metodiky. Druhá kapitola srovnává obsah dokumentů, ve kterých se k CSR hlásí evropské cukrovarnictví, s všeobecným chápáním konceptu společenské odpovědnosti ? tzv. Triple-bottom line. Ukazuje se při tom, že dokumenty evropského cukrovarnického průmyslu nepostihují celý obsah CSR. Třetí kapitola je věnována případové studii, která analyzuje stupeň reflexe společenské odpovědnosti ve čtyřech českých a čtyřech zahraničních cukrovarnických společnostech. Z výsledků této studie vyplývá, že české cukrovary v reflexi prvků CSR velmi výrazně zaostávají za evropskými podniky. Ani v jejich případě však není situace ideální. Závěrečná kapitola příspě

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    AH - Economics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    129

  • Issue of the periodical within the volume

    5-6

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    188-191

  • UT code for WoS article

    000319480800007

  • EID of the result in the Scopus database