Comparison of the development of the sugar industry in the Czechia and in the USA on the example of Tereos TTD and American Crystal Sugar
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49777513%3A23510%2F19%3A43952453" target="_blank" >RIV/49777513:23510/19:43952453 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2019/PDF/210-217.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2019/PDF/210-217.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Srovnání vývoje cukrovarnického průmyslu v Česku a v USA na příkladu společností Tereos TTD a American Crystal Sugar
Original language description
Článek se zabývá porovnáním dvou největších producentů řepného cukru v regionu ČR a USA. Jedná se však nejen o porovnání z pohledu velikosti vlastní produkce, ale i z pohledu historického, geografického a sociálně ekonomického ve vztahu k regionům, ve kterých tito producenti působí a rozvíjí své aktivity. Dané srovnání by mělo mít za cíl objasnit vliv cukrovarnického průmyslu pro region malé země, jako je ČR, a oproti tomu USA jako jedné z největších světových velmocí.
Czech name
Srovnání vývoje cukrovarnického průmyslu v Česku a v USA na příkladu společností Tereos TTD a American Crystal Sugar
Czech description
Článek se zabývá porovnáním dvou největších producentů řepného cukru v regionu ČR a USA. Jedná se však nejen o porovnání z pohledu velikosti vlastní produkce, ale i z pohledu historického, geografického a sociálně ekonomického ve vztahu k regionům, ve kterých tito producenti působí a rozvíjí své aktivity. Dané srovnání by mělo mít za cíl objasnit vliv cukrovarnického průmyslu pro region malé země, jako je ČR, a oproti tomu USA jako jedné z největších světových velmocí.
Classification
Type
J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database
CEP classification
—
OECD FORD branch
50701 - Cultural and economic geography
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Volume of the periodical
135
Issue of the periodical within the volume
5-6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
8
Pages from-to
210-217
UT code for WoS article
000468907100009
EID of the result in the Scopus database
2-s2.0-85069524014