All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Nutrition and Primary Prevention in Adolescents

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12110%2F17%3A43896768" target="_blank" >RIV/60076658:12110/17:43896768 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Výživa jako primární prevence u adolescentů

  • Original language description

    Cílem našeho výzkumu bylo zkoumání výživových zvyklostí adolescentů dle pohlaví a typů škol. V souboru je 17 % respondentů, kteří se nachází v oblasti nadváhy nebo obezity. Zjistili jsme výrazné interpohlavní rozdíly v četnosti konzumace jídla během týdne v prospěch mužů, včetně tří hlavních jídel. Z jídelních zvyklostí muže charakterizuje hltavý způsob konzumace jídla a dojídání. Ženy a žáci gymnázií konzumují nejvíce tzv. zdravých potravin. Muži přijímají více tekutin než ženy. Přetrvává preference slazených nápojů u sledovaných adolescentů, kromě gymnazistů. Muži obecně a žáci oboru kuchař-číšník signifikantně více konzumují alkoholické nápoje, než ostatní respondenti zkoumaného vzorku.

  • Czech name

    Výživa jako primární prevence u adolescentů

  • Czech description

    Cílem našeho výzkumu bylo zkoumání výživových zvyklostí adolescentů dle pohlaví a typů škol. V souboru je 17 % respondentů, kteří se nachází v oblasti nadváhy nebo obezity. Zjistili jsme výrazné interpohlavní rozdíly v četnosti konzumace jídla během týdne v prospěch mužů, včetně tří hlavních jídel. Z jídelních zvyklostí muže charakterizuje hltavý způsob konzumace jídla a dojídání. Ženy a žáci gymnázií konzumují nejvíce tzv. zdravých potravin. Muži přijímají více tekutin než ženy. Přetrvává preference slazených nápojů u sledovaných adolescentů, kromě gymnazistů. Muži obecně a žáci oboru kuchař-číšník signifikantně více konzumují alkoholické nápoje, než ostatní respondenti zkoumaného vzorku.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    30308 - Nutrition, Dietetics

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Životné podmienky a zdravie Zborník vedeckých prác

  • ISBN

    978-80-7159-229-7

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    230-237

  • Publisher name

    Úrad verejného zdravotníctva SR

  • Place of publication

    Bratislava

  • Event location

    Bratislava

  • Event date

    Sep 18, 2017

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article