Daily salt intake survey in infants, toddlers and preschool children
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12110%2F21%3A43903037" target="_blank" >RIV/60076658:12110/21:43903037 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-4-2021/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-4-2021/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sledování denního příjmu soli u kojenců, batolat a dětí předškolního věku
Original language description
Článek se zabývá hodnocením denního příjmu soli v potravě u tří věkových skupin dětí. Kromě nejmladší skupiny kojenců (do 1 roku) bylo zjištěno překročení mezinárodně doporučovaných norem u batolat a dětí předškolního věku. Vztah mezi příjmem soli, hypertenzí a obezitou nebyl prokázán, což může být způsobeno malým počtem dětí ve studii. Výsledky nicméně ukazují na nutnost zvýšit edukační snahu u rodičů a pracovníků školních jídelen, ve kterých dochází k nedodržování výživových norem pro školní stravování podle zásad zdravé výživy.
Czech name
Sledování denního příjmu soli u kojenců, batolat a dětí předškolního věku
Czech description
Článek se zabývá hodnocením denního příjmu soli v potravě u tří věkových skupin dětí. Kromě nejmladší skupiny kojenců (do 1 roku) bylo zjištěno překročení mezinárodně doporučovaných norem u batolat a dětí předškolního věku. Vztah mezi příjmem soli, hypertenzí a obezitou nebyl prokázán, což může být způsobeno malým počtem dětí ve studii. Výsledky nicméně ukazují na nutnost zvýšit edukační snahu u rodičů a pracovníků školních jídelen, ve kterých dochází k nedodržování výživových norem pro školní stravování podle zásad zdravé výživy.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
30308 - Nutrition, Dietetics
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
76
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
50-53
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—