All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Technologically difficult, pathogenic and foodstuff risky bacterial contamination of raw milk and other materials from dairy cow herds

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F04%3A00005287" target="_blank" >RIV/60076658:12220/04:00005287 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Technologically difficult, pathogenic and foodstuff risky bacterial contamination of raw milk and other materials from dairy cow herds

  • Original language description

    Processing of milk for higher value-added products and milk food chain safety require prevention of higher occurrence of microorganisms that can produce spores. It is important to carry out prevention already during raw milk production by farm hygienic measures. The above-mentioned microorganisms can jeopardize the quality and safety of milk foods. This is the reason why the knowledge of factors, interrelationships and possibilities of milk contamination is assumed. The occurrence of hygienically important groups of microorganisms in mixed rough fodder (F) in feeding trough, in excrements (E) and in bulk milk (M) was investigated on seven farms with a good level of milk yield, management and hygienic conditions for three years in summer (S) and winter(W) feeding seasons. The data set was well balanced in terms of other possible farm factors (such as height above sea level, breed of dairy cows and so on). In total 70 samples of each mentioned material were collected. The investigations

  • Czech name

    Technologicky obtížná, patogenní a potravinářsky riziková bakteriální kontaminace v syrovém mléce a dalších materiálech z chovu dojnic

  • Czech description

    Zpracování mléka na náročnější výrobky a bezpečnost mléčného potravinového řetězce vyžadují prevenci výskytu mikroorganismů, které mohou vytvářet spory. Je důležité provádět prevenci pomocí faremních hygienických opatření již při produkci syrového mléka.Uvedené mikroorganismy mohou následně ohrožovat kvalitu a bezpečnost mléčných potravin. Zmíněné předpokládá znalost faktorů, souvislostí a možností kontaminace mléka. Na sedmi farmách s dobrou úrovní mléčné užitkovosti, chovu a hygienických podmínek bylpo tři roky v letním (S) a zimním (W) krmném období sledován výckyt hygienicky významných skupin mikroorganismů ve směsném krmivu (F) na žlabu, ve výkalech (E) a v bazénovém mléce (M). Soubor byl dobře vyvážen z hlediska dalžích možných faremních faktorů (nadmořská výška, plemeno dojnic atd.). Celkem bylo odebráno 70 vzorků každého jmenovaného materiálu. Sledován byl počet termorezistentních mikroorganismů (TRB), počet bacilů celkem (TBA), četnost výskytu Bacillus cereus (BCE) a BAcillu

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Czech Journal of Animal Science : Živočišná výroba

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    49

  • Issue of the periodical within the volume

    11

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    11

  • Pages from-to

    489-499

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database