All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of Czech Pied bulls carcass according to meatiness and fat content

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F04%3A00005660" target="_blank" >RIV/60076658:12220/04:00005660 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení jatečných těl býků českého strakatého skotu dle zmasilosti a protučnělosti

  • Original language description

    Z uvedených výsledků vyplývá, že u býků kombinovaného užitkového typu dochází při zvyšování intenzity růstu a živé hmotnosti před porážkou k významně lepšímu zatřiďování jatečných těl podle zmasilosti, ale zároveň se zhoršuje třída za protučnění. Nejvícejatečných těl je zařazováno do klasifikačních tříd U a R za zmasilost a do třídy 2 za protučnělost. Při zařazování do jatečných tříd je rozhodující hmotnost jatečně opracovaného těla, existují velmi malé rozdíly mezi třídami E a U a výrazně větší oprotiR a O. V závislosti na zatřídění podle zmasilosti byla zjištěna výrazná tendence poklesu hmotnosti JOT, celkové hmotnosti masa (včetně masa I. jakosti), kostí i tuku se zhoršující se třídou za zmasilost. Naproti tomu procentický podíl masa celkem, masaI. jakosti a kostí se zvyšoval.

  • Czech name

    Hodnocení jatečných těl býků českého strakatého skotu dle zmasilosti a protučnělosti

  • Czech description

    Z uvedených výsledků vyplývá, že u býků kombinovaného užitkového typu dochází při zvyšování intenzity růstu a živé hmotnosti před porážkou k významně lepšímu zatřiďování jatečných těl podle zmasilosti, ale zároveň se zhoršuje třída za protučnění. Nejvícejatečných těl je zařazováno do klasifikačních tříd U a R za zmasilost a do třídy 2 za protučnělost. Při zařazování do jatečných tříd je rozhodující hmotnost jatečně opracovaného těla, existují velmi malé rozdíly mezi třídami E a U a výrazně větší oprotiR a O. V závislosti na zatřídění podle zmasilosti byla zjištěna výrazná tendence poklesu hmotnosti JOT, celkové hmotnosti masa (včetně masa I. jakosti), kostí i tuku se zhoršující se třídou za zmasilost. Naproti tomu procentický podíl masa celkem, masaI. jakosti a kostí se zvyšoval.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3020" target="_blank" >QF3020: Utilisation of biodiversity between breeds of dairy and beef cattle and assignation effects of hybridisation for increasing of performance of their crossbreds.</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Collection of Scientific Papers, Faculty of Agriculture in České Budějovice : Series for Animal Sciences. Special Issue : Agroregion

  • ISSN

    1212-558X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    21

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    93-96

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database