All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Monitoring of carcass value in hybrid pigs

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F04%3A00005923" target="_blank" >RIV/60076658:12220/04:00005923 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Monitoring jatečné hodnoty u hybridních prasat

  • Original language description

    Cílem sledování bylo získat údaje o detailním složení jatečných půlek a kvalitě masa vybraných hybridních kombinací prasat. V nejméně příznivé hmotnosti, téměř 120 kg, byli poraženi hybridi plemenné kombinace (BUxL)x(PIC337), následovala kombinace (BUxL)x(BOxBL) s porážkovou hmotností 111,93 kg, (BUxL)x(BOxPn) s 107,65 kg a v nejnižší porážkové hmotnosti 103,66 kg byla poražena prasata kombinace (LxBU)x(PnxH). Nejvyšší průměrná výška hřbetního tuku 28,30 mm byla naměřena u kombinace (BUxL)x(BOxBL), následovala kombinace (BUxL)x(PIC337) s 25,87 mm a kombinace (LxBU)x (PnxH) a (BUxL)x(BOxPn) s 23,2 mm a 22,38 mm. Nejvyšší podíl libového masa zjištěný jak pomocí aparativní klasifikace (FOM), tak i dvoubodovou metodou 56,87 %, resp. 55,97 % byl naměřen u kombinace (BUxL)x(BOxPn), následovala kombinace (LxBU)x(PnxH) s 55,21, resp. 53,86 %, téměř shodný podíl oběma metodami byl zjištěn u kombinace (BUxL)x(PIC337), a to 54,21 %, resp. 54,52 % a nejnižší podíl u kombinace (BUxL)x(BOxBL) s 53 %

  • Czech name

    Monitoring jatečné hodnoty u hybridních prasat

  • Czech description

    Cílem sledování bylo získat údaje o detailním složení jatečných půlek a kvalitě masa vybraných hybridních kombinací prasat. V nejméně příznivé hmotnosti, téměř 120 kg, byli poraženi hybridi plemenné kombinace (BUxL)x(PIC337), následovala kombinace (BUxL)x(BOxBL) s porážkovou hmotností 111,93 kg, (BUxL)x(BOxPn) s 107,65 kg a v nejnižší porážkové hmotnosti 103,66 kg byla poražena prasata kombinace (LxBU)x(PnxH). Nejvyšší průměrná výška hřbetního tuku 28,30 mm byla naměřena u kombinace (BUxL)x(BOxBL), následovala kombinace (BUxL)x(PIC337) s 25,87 mm a kombinace (LxBU)x (PnxH) a (BUxL)x(BOxPn) s 23,2 mm a 22,38 mm. Nejvyšší podíl libového masa zjištěný jak pomocí aparativní klasifikace (FOM), tak i dvoubodovou metodou 56,87 %, resp. 55,97 % byl naměřen u kombinace (BUxL)x(BOxPn), následovala kombinace (LxBU)x(PnxH) s 55,21, resp. 53,86 %, téměř shodný podíl oběma metodami byl zjištěn u kombinace (BUxL)x(PIC337), a to 54,21 %, resp. 54,52 % a nejnižší podíl u kombinace (BUxL)x(BOxBL) s 53 %

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QC1231" target="_blank" >QC1231: Objective classification of pig, cattle and sheep carcasses</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník z odborného semináře na téma Reprodukce - základ efektivity v chovu prasat konaný dne 11. listopadu 2004 v Českých Budějovicích

  • ISBN

    80-7040-726-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    45-48

  • Publisher name

    JU v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Place of publication

    České Budějovice

  • Event location

    České Budějovice

  • Event date

    Jan 1, 2004

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article