All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Meat quality of chosen combinations of final hybrids.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A_____%2F02%3A00004412" target="_blank" >RIV/60076658:_____/02:00004412 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvalita vepřového masa u vybraných kombinací finálních hybridů

  • Original language description

    Kvalita vepřového masa byla sledována u finálních hybridů, kde v pozici matky finálních hybridů byly použity kříženky BU x L a v otcovské pozici kanci BO; OL-68 (H x Pn, Pn x H) a ČVM. U každé kombinace bylo ve třech opakováních sledováno po 20 ks jatečných prasat (pravých půlek). Pro objektivní důkaz stanovení jakostní odchylky PSE vepřového masa byla použita kritéria pH45, barva masa a ztráta vody odkapáním. V případě, kdy u dvou z těchto ukazatelů byly překročeny mezní hodnoty, byly vzorky označeny jako PSE maso. Prasata byla poražena v průměrné jatečné hmotnosti 106.8 kg (107.5, 106.7 a 106.1 kg). Podíl svaloviny byl stanoven dvoubodovou metodou ve výši 53.9, 53.0 a 54.3 %. Nižší podíl svaloviny u kombinace s L-68 byl ovlivněn vyšší tloušťkou tukuv místě měření, tj. v bederní krajině v místě nejnižší vrstvy na středem musculus gluteus medius U této kombinace byla naměřena i vyšší průměrná výška hřbetního tuku byla zjištěna 26.4, 27.7 a 25.9 mm. Porovnáním naměřených průměrných hod

  • Czech name

    Kvalita vepřového masa u vybraných kombinací finálních hybridů

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QC1231" target="_blank" >QC1231: Objective classification of pig, cattle and sheep carcasses</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2002

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek z 11. mezinárodního symposia "Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce prasat"

  • ISBN

    80-85645-44-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    129

  • Publisher name

    Scientific Pedagogical Publishing, České Budějovice

  • Place of publication

    České Budějovice

  • Event location

    České Budějovice

  • Event date

    Feb 19, 2002

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article