The production of high-quality silages
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006078" target="_blank" >RIV/60076658:12220/05:00006078 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Výroba kvalitních siláží
Original language description
Optimalizace kvalitativních parametrů výroby pícnin a volba ověřené technologie jejich sklizně a konzervace je cesta jak čelit tlakům na snížení farmářských cen produktů. K tomu je nutná znalost o podmínkách volby odrůd a jejich růstu na konkrétních stanovištích, která přispěje k volbě optimální strategie tvorby krmivové základny. To je pak předpokladem volby krmných dávek založených na pokrytí potřeb podle norem s ohledem na obsah živin v krmivech. Všechna výživová doporučení musí vycházet ze správnéhoohodnocení obsahu živin v každém komponentu krmných dávek, včetně znalostí jak minimalizovat nežádoucí mikrobiální procesy vedoucím ke zkažení konkrétního krmiva v procesech sklizně a skladování. Jedině v souladu všech požadavků je možné dosáhnout plánovaného příjmu krmiva a předpokládané užitkovosti.
Czech name
Výroba kvalitních siláží
Czech description
Optimalizace kvalitativních parametrů výroby pícnin a volba ověřené technologie jejich sklizně a konzervace je cesta jak čelit tlakům na snížení farmářských cen produktů. K tomu je nutná znalost o podmínkách volby odrůd a jejich růstu na konkrétních stanovištích, která přispěje k volbě optimální strategie tvorby krmivové základny. To je pak předpokladem volby krmných dávek založených na pokrytí potřeb podle norem s ohledem na obsah živin v krmivech. Všechna výživová doporučení musí vycházet ze správnéhoohodnocení obsahu živin v každém komponentu krmných dávek, včetně znalostí jak minimalizovat nežádoucí mikrobiální procesy vedoucím ke zkažení konkrétního krmiva v procesech sklizně a skladování. Jedině v souladu všech požadavků je možné dosáhnout plánovaného příjmu krmiva a předpokládané užitkovosti.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník z mezinárodního semináře dne 2. listopadu 2005 na téma : kvalita konzervovaných krmiv a jejich použití
ISBN
80-7040-823-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
16
Pages from-to
7-22
Publisher name
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
Place of publication
České Budějovice
Event location
České Budějovice
Event date
Jan 1, 2005
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—