All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Oat curds and equipment for its production

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F08%3A00009523" target="_blank" >RIV/60076658:12220/08:00009523 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ovesný tvaroh a zařízení pro jeho výrobu

  • Original language description

    Pro výrobu nového výrobku ? ovesného tvarohu lze využít odpady vznikající při komplexním zpracování ovsa na nutričně upravené ovesné vločky a další produkty. Podstata zařízení pro výrobu ovesného tvarohu spočívá v tom, že je tvořeno technologickou linkousestávající z mlecí stolice pro oddělení otrub, tj. obalových částí zrn, která je předřazena vločkovací stolici pro vločkování ovesné krupice a výrobu nutričně upravených ovesných vloček se sníženým obsahem beta glukanů, za kterou je zařazena extrakčnínádoba s filtrem a odstředivkou, ultrazvukový desintegrátor a vakuová sušárna pro izolaci ovesného škrobu, ovesného proteinu a beta glukanu, přičemž za extrakční nádobou je zařazen mísič ovesného tvarohu. Hlavní výhody ovesného tvarohu podle technickéhořešení spočívají v tom, že představuje nový produkt neobsahující laktózu ani kasein, a vhodný pro alergiky na tyto složky. Výroba je snadná a v důsledku použití odpadových surovin je konečný produkt levný.

  • Czech name

    Ovesný tvaroh a zařízení pro jeho výrobu

  • Czech description

    Pro výrobu nového výrobku ? ovesného tvarohu lze využít odpady vznikající při komplexním zpracování ovsa na nutričně upravené ovesné vločky a další produkty. Podstata zařízení pro výrobu ovesného tvarohu spočívá v tom, že je tvořeno technologickou linkousestávající z mlecí stolice pro oddělení otrub, tj. obalových částí zrn, která je předřazena vločkovací stolici pro vločkování ovesné krupice a výrobu nutričně upravených ovesných vloček se sníženým obsahem beta glukanů, za kterou je zařazena extrakčnínádoba s filtrem a odstředivkou, ultrazvukový desintegrátor a vakuová sušárna pro izolaci ovesného škrobu, ovesného proteinu a beta glukanu, přičemž za extrakční nádobou je zařazen mísič ovesného tvarohu. Hlavní výhody ovesného tvarohu podle technickéhořešení spočívají v tom, že představuje nový produkt neobsahující laktózu ani kasein, a vhodný pro alergiky na tyto složky. Výroba je snadná a v důsledku použití odpadových surovin je konečný produkt levný.

Classification

  • Type

    F<sub>prum</sub> - Industrial design

  • CEP classification

    CI - Industrial chemistry and chemical engineering

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    CZ 18789 U1

  • Publisher

  • Publisher name

  • Place of publication

  • Publication country

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Jihočeská univerzita

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence