Technology of planting of Echinacea purpurea for extract with demanded elements of quality and data for its certification (Scientific monograph)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F08%3A00009550" target="_blank" >RIV/60076658:12220/08:00009550 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/67179843:_____/08:00318211 RIV/61389013:_____/08:00318211
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie pěstování a zpracování Echinacea purpurea na extrakt s požadovanými prvky jakosti a podklady pro jeho certifikaci (Vědecká monografie)
Original language description
Byla vypracována technologie pěstování, sklizně a zpracování rostliny Echinacea purpurea z pohledu agrotechnického, agrochemického, mechanizačně technického až ke způsobu skladování a konzervace produktu a ekonomického. Byla odzkoušena provozní analytická metoda ke kontrole jakosti extraktu kořene. Bylo navrženo komplexní zpracování suroviny (nadzemní hmoty i kořenů) s optimálním způsobem extrakce, výběrem extrahovadla, výpočtem objemu extraktorů, konkrétním systémem řízení procesu s možnými způsoby využití odpadů tak, aby technologie byla bezodpadová. Plnění hygienických předpisů GMP/GHP, HACCP a podkladů k certifikaci bylo zpracováno pro výrobu extraktu z Echinacea purpurea.
Czech name
Technologie pěstování a zpracování Echinacea purpurea na extrakt s požadovanými prvky jakosti a podklady pro jeho certifikaci (Vědecká monografie)
Czech description
Byla vypracována technologie pěstování, sklizně a zpracování rostliny Echinacea purpurea z pohledu agrotechnického, agrochemického, mechanizačně technického až ke způsobu skladování a konzervace produktu a ekonomického. Byla odzkoušena provozní analytická metoda ke kontrole jakosti extraktu kořene. Bylo navrženo komplexní zpracování suroviny (nadzemní hmoty i kořenů) s optimálním způsobem extrakce, výběrem extrahovadla, výpočtem objemu extraktorů, konkrétním systémem řízení procesu s možnými způsoby využití odpadů tak, aby technologie byla bezodpadová. Plnění hygienických předpisů GMP/GHP, HACCP a podkladů k certifikaci bylo zpracováno pro výrobu extraktu z Echinacea purpurea.
Classification
Type
B - Specialist book
CEP classification
CI - Industrial chemistry and chemical engineering
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
978-80-7394-103-1
Number of pages
116
Publisher name
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
Place of publication
České Budějovice
UT code for WoS book
—