All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Technology of planting of Echinacea purpurea for extract with demanded elements of quality and data for its certification (Scientific monograph)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F08%3A00009550" target="_blank" >RIV/60076658:12220/08:00009550 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/67179843:_____/08:00318211 RIV/61389013:_____/08:00318211

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologie pěstování a zpracování Echinacea purpurea na extrakt s požadovanými prvky jakosti a podklady pro jeho certifikaci (Vědecká monografie)

  • Original language description

    Byla vypracována technologie pěstování, sklizně a zpracování rostliny Echinacea purpurea z pohledu agrotechnického, agrochemického, mechanizačně technického až ke způsobu skladování a konzervace produktu a ekonomického. Byla odzkoušena provozní analytická metoda ke kontrole jakosti extraktu kořene. Bylo navrženo komplexní zpracování suroviny (nadzemní hmoty i kořenů) s optimálním způsobem extrakce, výběrem extrahovadla, výpočtem objemu extraktorů, konkrétním systémem řízení procesu s možnými způsoby využití odpadů tak, aby technologie byla bezodpadová. Plnění hygienických předpisů GMP/GHP, HACCP a podkladů k certifikaci bylo zpracováno pro výrobu extraktu z Echinacea purpurea.

  • Czech name

    Technologie pěstování a zpracování Echinacea purpurea na extrakt s požadovanými prvky jakosti a podklady pro jeho certifikaci (Vědecká monografie)

  • Czech description

    Byla vypracována technologie pěstování, sklizně a zpracování rostliny Echinacea purpurea z pohledu agrotechnického, agrochemického, mechanizačně technického až ke způsobu skladování a konzervace produktu a ekonomického. Byla odzkoušena provozní analytická metoda ke kontrole jakosti extraktu kořene. Bylo navrženo komplexní zpracování suroviny (nadzemní hmoty i kořenů) s optimálním způsobem extrakce, výběrem extrahovadla, výpočtem objemu extraktorů, konkrétním systémem řízení procesu s možnými způsoby využití odpadů tak, aby technologie byla bezodpadová. Plnění hygienických předpisů GMP/GHP, HACCP a podkladů k certifikaci bylo zpracováno pro výrobu extraktu z Echinacea purpurea.

Classification

  • Type

    B - Specialist book

  • CEP classification

    CI - Industrial chemistry and chemical engineering

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • ISBN

    978-80-7394-103-1

  • Number of pages

    116

  • Publisher name

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Place of publication

    České Budějovice

  • UT code for WoS book