Usage of protein profiles analysed on SDS-PAGE for characterization of potato (Solanum tuberosum L.) cultivars
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F09%3A00010848" target="_blank" >RIV/60076658:12220/09:00010848 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití bílkovinných profilů hlíz analyzovaných na SDS-PAGE pro charakterizaci odrůd bramboru (Solanum tuberosum L.)
Original language description
Metodika představuje možnost charakterizace odrůd brambor s využitím variability SDS-PAGE spekter hlízových bílkovin. Metoda SDS-PAGE je běžně používanou metodou pro separaci rostlinných bílkovin a splňuje požadavek na rychlost, preciznost, nenákladnosta opakovatelnost. Pro potřeby rutinní charakterizace odrůd brambor je výhodné využít genotypově fixovanou variabilitu SDS-PAGE profilů bílkovin patatinového komplexu (39-43 kDa) a inhibitorů proteas (4-25 kDa). Navržený systém je možné využit k doplněnístávajících metod charakterizace odrůd brambor, tam kde jsou vzhledem k narůstajícímu počtu dostupných odrůd tyto metody již nedostačující, či příliš zdlouhavé, náročné a nákladné.
Czech name
Využití bílkovinných profilů hlíz analyzovaných na SDS-PAGE pro charakterizaci odrůd bramboru (Solanum tuberosum L.)
Czech description
Metodika představuje možnost charakterizace odrůd brambor s využitím variability SDS-PAGE spekter hlízových bílkovin. Metoda SDS-PAGE je běžně používanou metodou pro separaci rostlinných bílkovin a splňuje požadavek na rychlost, preciznost, nenákladnosta opakovatelnost. Pro potřeby rutinní charakterizace odrůd brambor je výhodné využít genotypově fixovanou variabilitu SDS-PAGE profilů bílkovin patatinového komplexu (39-43 kDa) a inhibitorů proteas (4-25 kDa). Navržený systém je možné využit k doplněnístávajících metod charakterizace odrůd brambor, tam kde jsou vzhledem k narůstajícímu počtu dostupných odrůd tyto metody již nedostačující, či příliš zdlouhavé, náročné a nákladné.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
CE - Biochemistry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B44011" target="_blank" >1B44011: Development and testing of the system of analytical methods for practical characterization of potato cultivars registered in the Czech Republic</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
SDS-PAGE
Regulation ID
—
Technical parameters
Certifikace udělena MZe ČR dopisem č.j. 877/2009-18020
Economical parameters
zvýšení efektivity identifikace odrůd bramboru
Certification body designation
MZe ČR
Date of certification
—
Method of use
—