Evaluation of Potential of Selected Wild Species from Solanum Genus for Potato (Solanum tuberosum L.) Breeding on Protein Content and Quality
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43886295" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43886295 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60109807:_____/13:#0000231
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení potenciálu vybraných planých druhů rodu solanum pro šlechtění bramboru (solanum tuberosum L.) na obsah a kvalitu bílkovin v hlízách
Original language description
Příspěvek se zabývá hodnocením a porovnáním obsahu bílkovin v hlízách v rámci souboru vybraných genotypů bramboru hlíznatého (Solanum tuberosum L.), méně pěstovaných kulturních druhů a planých druhů z rodu Solanum. Kromě obsahu bílkovin v hlízách byly genotypy hodnoceny také z pohledu dalších parametrů - průměrná hmotnost hlíz, sušina hlíz, obsah dusíku, obsah patatinu a frakce s převahou inhibitorů proteas v hlízách a jejich relativní abundance v hlízových bílkovinách. Mezi jednotlivými genotypy i genotypovými skupinami byly zjištěny výrazné rozdíly. Obsah bílkovin se pohyboval v rámci celého souboru genotypů v rozpětí 0,80 (S. bulbocastanum) - 2,39 (S. tuberosum, cv. Desiréé) - 0,84 (S. sucrense) % pův. hm. Bylo provedeno modelové komplexní hodnocenístudovaných genotypů na základě výpočtu indexů ploch paprskových grafů zahrnujících čtyři parametry (průměrná hmotnost hlíz, obsah sušiny, obsah bílkovin v sušině, relativní abundance patatinu). Největší index plochy (max. = 2) zaujímaly
Czech name
Hodnocení potenciálu vybraných planých druhů rodu solanum pro šlechtění bramboru (solanum tuberosum L.) na obsah a kvalitu bílkovin v hlízách
Czech description
Příspěvek se zabývá hodnocením a porovnáním obsahu bílkovin v hlízách v rámci souboru vybraných genotypů bramboru hlíznatého (Solanum tuberosum L.), méně pěstovaných kulturních druhů a planých druhů z rodu Solanum. Kromě obsahu bílkovin v hlízách byly genotypy hodnoceny také z pohledu dalších parametrů - průměrná hmotnost hlíz, sušina hlíz, obsah dusíku, obsah patatinu a frakce s převahou inhibitorů proteas v hlízách a jejich relativní abundance v hlízových bílkovinách. Mezi jednotlivými genotypy i genotypovými skupinami byly zjištěny výrazné rozdíly. Obsah bílkovin se pohyboval v rámci celého souboru genotypů v rozpětí 0,80 (S. bulbocastanum) - 2,39 (S. tuberosum, cv. Desiréé) - 0,84 (S. sucrense) % pův. hm. Bylo provedeno modelové komplexní hodnocenístudovaných genotypů na základě výpočtu indexů ploch paprskových grafů zahrnujících čtyři parametry (průměrná hmotnost hlíz, obsah sušiny, obsah bílkovin v sušině, relativní abundance patatinu). Největší index plochy (max. = 2) zaujímaly
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GE - Plant cultivation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI91A069" target="_blank" >QI91A069: Evaluation of wild potato tuber proteins potential for utilization in potato (Solanum tuberosum L.) breeding and biotechnological applications</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Osivo a sadba
ISBN
978-80-213-2358-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
189-195
Publisher name
ČZU v Praze
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Feb 7, 2013
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
000319748800035