Effect of low-temperature plasma discharge on the amino acid content of grains
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F14%3A43887426" target="_blank" >RIV/60076658:12220/14:43887426 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
VLIV NÍZKOTEPLOTNÍHO PLAZMATICKÉHO VÝBOJE NA OBSAH AMINOKYSELIN V ZRNINÁCH
Original language description
Jedním ze strategických cílů výživové politiky ČR je zabezpečení hygienických parametrů kvality zemědělských produktů, jež vstupují do potravinového řetězce. Značným rizikem je i kontaminace krmiv plísněmi resp. mykotoxiny, které mohou mít výrazně negativní vliv na zdraví zvířat, jimž je napadené krmivo předkládáno. Jednou z možností ochrany produktů je využití nízkoteplotního plazmatu. Doposud však nebyl podrobněji sledován vliv této metody na aminokyselin ošetřených zrnin. Případný negativní dopad naskladbu esenciálních aminokyselin by v budoucnu znamenal výrazné omezení užití této perspektivní metody. U ošetřených zrn plazmovým výbojem nebyla prokázána statisticky významná změna v obsahu esenciálních aminokyselin.
Czech name
VLIV NÍZKOTEPLOTNÍHO PLAZMATICKÉHO VÝBOJE NA OBSAH AMINOKYSELIN V ZRNINÁCH
Czech description
Jedním ze strategických cílů výživové politiky ČR je zabezpečení hygienických parametrů kvality zemědělských produktů, jež vstupují do potravinového řetězce. Značným rizikem je i kontaminace krmiv plísněmi resp. mykotoxiny, které mohou mít výrazně negativní vliv na zdraví zvířat, jimž je napadené krmivo předkládáno. Jednou z možností ochrany produktů je využití nízkoteplotního plazmatu. Doposud však nebyl podrobněji sledován vliv této metody na aminokyselin ošetřených zrnin. Případný negativní dopad naskladbu esenciálních aminokyselin by v budoucnu znamenal výrazné omezení užití této perspektivní metody. U ošetřených zrn plazmovým výbojem nebyla prokázána statisticky významná změna v obsahu esenciálních aminokyselin.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
AKTUÁLNÍ OTÁZKY BIOKLIMATOLOGIE ZVÍŘAT 2014
ISBN
978-80-7403-127-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
2
Pages from-to
107-108
Publisher name
ČHMU BRNO
Place of publication
Brno
Event location
BRNO
Event date
Nov 20, 2014
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—