All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The current content of iodine in milk and its importance in human nutrition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F15%3A43890050" target="_blank" >RIV/60076658:12220/15:43890050 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Aktuální obsah jódu v mléce a jeho význam v lidské výživě

  • Original language description

    Práce se zabývá významem mléka jako významného zdroje jódu v lidské výživě. Experimentu se účastnilo celkem 60 lidí, převážně studentů Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Empirická data byla získána v rámci grantového projektu GAJU 011/2013 / Z,a GAJU 152/2014/Z. Údaje o spotřebě mléka a mléčných výrobků byly získány formou dotazníku. Práce obsahuje také údaje o obsahu jódu v moči výše uvedených respondentů. Obsah jodu ve vzorcích byl stanoven spektrofotometricky po alkalickém spalování vzorkupodle Sandell - Kolthoffa. Cílem studie bylo zjistit průměrnou spotřebu především mléka, jako hlavního přirozeného zdroje jódu a mléčných výrobků, a posoudit, do jaké míry se mléko podílí na krytí doporučené denní dávky jódu a vyhodnotit celkový příjemjódu u studentů na základě jodurie.

  • Czech name

    Aktuální obsah jódu v mléce a jeho význam v lidské výživě

  • Czech description

    Práce se zabývá významem mléka jako významného zdroje jódu v lidské výživě. Experimentu se účastnilo celkem 60 lidí, převážně studentů Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Empirická data byla získána v rámci grantového projektu GAJU 011/2013 / Z,a GAJU 152/2014/Z. Údaje o spotřebě mléka a mléčných výrobků byly získány formou dotazníku. Práce obsahuje také údaje o obsahu jódu v moči výše uvedených respondentů. Obsah jodu ve vzorcích byl stanoven spektrofotometricky po alkalickém spalování vzorkupodle Sandell - Kolthoffa. Cílem studie bylo zjistit průměrnou spotřebu především mléka, jako hlavního přirozeného zdroje jódu a mléčných výrobků, a posoudit, do jaké míry se mléko podílí na krytí doporučené denní dávky jódu a vyhodnotit celkový příjemjódu u studentů na základě jodurie.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník z XLI. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-220-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    225-233

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Mendelova univerzita, Brno

  • Event date

    Mar 4, 2015

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article