Preferences of selected kinds of meat among young consumers
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F15%3A43890059" target="_blank" >RIV/60076658:12220/15:43890059 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obliba vybraných druhů mas mezi mladými konzumenty
Original language description
Žákům a studentům (n = 389) základních, středních a vysokých škol byl předložen dotazník zaměřený na jejich preference týkající se konzumace masa. Výsledky ukázaly, že existují poměrně značné rozdíly v oblibě jednotlivých druhů mas v závislosti na věku i pohlaví. Zatímco u studentů vysokých škol byly preference kuřecího a vepřového masa srovnatelné (77 a 80 %), u nižších věkových kategorií (základní školy) převažovala obliba kuřecího masa (91 a 72 %). Dívky více preferují nutričně příznivěji hodnocené druhy mas - kuřecí (84 %), krůtí (28 %) nebo rybí (33 %) v porovnání chlapci (80, 11, resp. 23 %).
Czech name
Obliba vybraných druhů mas mezi mladými konzumenty
Czech description
Žákům a studentům (n = 389) základních, středních a vysokých škol byl předložen dotazník zaměřený na jejich preference týkající se konzumace masa. Výsledky ukázaly, že existují poměrně značné rozdíly v oblibě jednotlivých druhů mas v závislosti na věku i pohlaví. Zatímco u studentů vysokých škol byly preference kuřecího a vepřového masa srovnatelné (77 a 80 %), u nižších věkových kategorií (základní školy) převažovala obliba kuřecího masa (91 a 72 %). Dívky více preferují nutričně příznivěji hodnocené druhy mas - kuřecí (84 %), krůtí (28 %) nebo rybí (33 %) v porovnání chlapci (80, 11, resp. 23 %).
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH81210" target="_blank" >QH81210: The analyse of possibilities for increase of the level of health beneficial fatty acids in raw milk by targeted farm procedures</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
26
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
29-32
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—