Meat quality in Black-Pied breed pigs
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F17%3A43895929" target="_blank" >RIV/60076658:12220/17:43895929 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalita masa u přeštického černostrakatého plemene prasat
Original language description
Ve sledovaném souboru byla zjištěna u plemene přeštické černostrakaté při výkrmu ve standardních podmínkách nižší růstová intenzita, časný a intenzivnější vývoj tukové tkáně a nižší hodnota jatečně upraveného těla. Tato skutečnost je pro původní plemena prasat charakteristická. Se zvyšující se porážkovou hmotností se zvyšovala průměrná výška hřbetního tuku, hmotnost hlavních masitých částí i boku a plocha MLLT. Podíl svaloviny klesal. Kvalita masa byla hodnocena velmi pozitivně. Maso nejtěžší hmotnostní kategorie bylo tmavší a mělo nejvyšší podíl intramuskulárního tuku. Doporučená hodnota (2,5 %) byla dosažena ve všech sledovaných hmotnostních kategoriích (2,51-3,05 %).
Czech name
Kvalita masa u přeštického černostrakatého plemene prasat
Czech description
Ve sledovaném souboru byla zjištěna u plemene přeštické černostrakaté při výkrmu ve standardních podmínkách nižší růstová intenzita, časný a intenzivnější vývoj tukové tkáně a nižší hodnota jatečně upraveného těla. Tato skutečnost je pro původní plemena prasat charakteristická. Se zvyšující se porážkovou hmotností se zvyšovala průměrná výška hřbetního tuku, hmotnost hlavních masitých částí i boku a plocha MLLT. Podíl svaloviny klesal. Kvalita masa byla hodnocena velmi pozitivně. Maso nejtěžší hmotnostní kategorie bylo tmavší a mělo nejvyšší podíl intramuskulárního tuku. Doporučená hodnota (2,5 %) byla dosažena ve všech sledovaných hmotnostních kategoriích (2,51-3,05 %).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Kvalita mäsa / Meat Quality; Medzinárodná vedecká konferencia / International Scientific Conference
ISBN
978-80-552-1678-2
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
5
Pages from-to
127-131
Publisher name
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
Nitra
Event date
Jun 1, 2017
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—