All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Meat quality of Prestice Black-Pied breed

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F18%3A43897994" target="_blank" >RIV/60076658:12220/18:43897994 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvalita masa u prasat přeštické černostrakaté

  • Original language description

    Ve sledovaném souboru byla zjištěna u plemene přeštické černostrakaté při výkrmu v provozních podmínkách nižší růstová intenzita, intenzivnější vývoj tukové tkáně a nižší hodnota jatečně upraveného těla. Tato skutečnost je pro původní plemena prasat charakteristická. Ukazatele jatečné hodnoty byly vyhodnoceny v závislosti na porážkové hmotnosti a pohlaví. Se zvyšující se porážkovou hmotností se zvyšovala průměrná výška hřbetního tuku a podíl svaloviny klesal. Kvalita masa byla hodnocena velmi pozitivně. Maso nejtěžší hmotnostní kategorie mělo nejvyšší podíl intramuskulárního tuku. Doporučená hodnota byla dosažena ve všech sledovaných hmotnostních kategoriích (2,40–2,88 %).

  • Czech name

    Kvalita masa u prasat přeštické černostrakaté

  • Czech description

    Ve sledovaném souboru byla zjištěna u plemene přeštické černostrakaté při výkrmu v provozních podmínkách nižší růstová intenzita, intenzivnější vývoj tukové tkáně a nižší hodnota jatečně upraveného těla. Tato skutečnost je pro původní plemena prasat charakteristická. Ukazatele jatečné hodnoty byly vyhodnoceny v závislosti na porážkové hmotnosti a pohlaví. Se zvyšující se porážkovou hmotností se zvyšovala průměrná výška hřbetního tuku a podíl svaloviny klesal. Kvalita masa byla hodnocena velmi pozitivně. Maso nejtěžší hmotnostní kategorie mělo nejvyšší podíl intramuskulárního tuku. Doporučená hodnota byla dosažena ve všech sledovaných hmotnostních kategoriích (2,40–2,88 %).

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Využitie primitívnych plemien ošípaných pre výrobu regionálnych mäsových výrobkov

  • ISBN

    978-80-552-1833-5

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    10-13

  • Publisher name

    Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Nitra

  • Event date

    May 15, 2018

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article