Meat quality of Prestice Black-Pied breed
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F18%3A43897994" target="_blank" >RIV/60076658:12220/18:43897994 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalita masa u prasat přeštické černostrakaté
Original language description
Ve sledovaném souboru byla zjištěna u plemene přeštické černostrakaté při výkrmu v provozních podmínkách nižší růstová intenzita, intenzivnější vývoj tukové tkáně a nižší hodnota jatečně upraveného těla. Tato skutečnost je pro původní plemena prasat charakteristická. Ukazatele jatečné hodnoty byly vyhodnoceny v závislosti na porážkové hmotnosti a pohlaví. Se zvyšující se porážkovou hmotností se zvyšovala průměrná výška hřbetního tuku a podíl svaloviny klesal. Kvalita masa byla hodnocena velmi pozitivně. Maso nejtěžší hmotnostní kategorie mělo nejvyšší podíl intramuskulárního tuku. Doporučená hodnota byla dosažena ve všech sledovaných hmotnostních kategoriích (2,40–2,88 %).
Czech name
Kvalita masa u prasat přeštické černostrakaté
Czech description
Ve sledovaném souboru byla zjištěna u plemene přeštické černostrakaté při výkrmu v provozních podmínkách nižší růstová intenzita, intenzivnější vývoj tukové tkáně a nižší hodnota jatečně upraveného těla. Tato skutečnost je pro původní plemena prasat charakteristická. Ukazatele jatečné hodnoty byly vyhodnoceny v závislosti na porážkové hmotnosti a pohlaví. Se zvyšující se porážkovou hmotností se zvyšovala průměrná výška hřbetního tuku a podíl svaloviny klesal. Kvalita masa byla hodnocena velmi pozitivně. Maso nejtěžší hmotnostní kategorie mělo nejvyšší podíl intramuskulárního tuku. Doporučená hodnota byla dosažena ve všech sledovaných hmotnostních kategoriích (2,40–2,88 %).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Využitie primitívnych plemien ošípaných pre výrobu regionálnych mäsových výrobkov
ISBN
978-80-552-1833-5
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
4
Pages from-to
10-13
Publisher name
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov
Place of publication
Nitra
Event location
Nitra
Event date
May 15, 2018
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—