All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of factors influencing the colour of beef meat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00143474" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00143474 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv faktorů působících na barvu hovězího masa

  • Original language description

    Cílem práce bylo zhodnocení barvy hovězího masa (musculus longissimus lumborum et thoracis) býků (n = 164). V mase byl stanoven obsah svalových pigmentů, hodnota remise a pH48. Sledované ukazatele byly vyhodnocovány v závislosti na věku zvířat v době porážky, na hmotnosti jatečně upraveného těla a na úrovni netto přírůstku. Statisticky významné diference (P < 0,01) byly stanoveny mezi věkovými kategoriemi zvířat, hmotností jatečně upraveného těla a úrovní netto přírůstku v závislosti na obsahu svalovýchpigmentů a hodnotách remise. Hodnota pH masa byla ovlivněna porážkovým věkem a úrovní netto přírůstku. Vliv hmotnosti jatečně upraveného těla na pH nebyl prokázán.

  • Czech name

    Vliv faktorů působících na barvu hovězího masa

  • Czech description

    Cílem práce bylo zhodnocení barvy hovězího masa (musculus longissimus lumborum et thoracis) býků (n = 164). V mase byl stanoven obsah svalových pigmentů, hodnota remise a pH48. Sledované ukazatele byly vyhodnocovány v závislosti na věku zvířat v době porážky, na hmotnosti jatečně upraveného těla a na úrovni netto přírůstku. Statisticky významné diference (P < 0,01) byly stanoveny mezi věkovými kategoriemi zvířat, hmotností jatečně upraveného těla a úrovní netto přírůstku v závislosti na obsahu svalovýchpigmentů a hodnotách remise. Hodnota pH masa byla ovlivněna porážkovým věkem a úrovní netto přírůstku. Vliv hmotnosti jatečně upraveného těla na pH nebyl prokázán.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B06107" target="_blank" >2B06107: Standardisation of evaluation cattle carcass bodies by aparative methods according to SEUROP system</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XXXV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - "Ingrovy dny"

  • ISBN

    978-80-7375-281-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Ediční středisko MZLU v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    MZLU v Brně

  • Event date

    Mar 5, 2009

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article