All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of beef technological quality and colour of Czech fleckvieh bulls

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F17%3A43911820" target="_blank" >RIV/62156489:43210/17:43911820 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vyhodnocení technologické kvality a barvy masa býků českého strakatého plemene skotu

  • Original language description

    Cílem práce bylo zjistit technologickou kvalitu a barvu masa býků českého strakatého plemene. Do pokusu bylo vybráno 136 býků. Vybrané ukazatele technologické kvality (vaznost vody, hodnota pH, plocha Musculus longissimus thoracis (MLT) a síla vlákna) a parametry barvy masa byly sledovány v závislosti na porážkovém věku, hmotnosti jatečně upraveného těla a hladině netto přírůstku. Plocha MLT, síla svalových vláken, obsah pigmentů a podíl červeného spektra signifikantně (p &lt; 0,01) vzrůstal v závislosti na porážkovém věku, hmotnosti JUT a hladině netto přírůstku. Hodnota pH48 se signifikantně (p &lt; 0,01) snižovala v závislosti na porážkovém věku a hmotnosti JUT. Vaznost, parametr světlosti L* a podíl žlutého spektra b* nebyly ovlivněny zvolenými faktory.

  • Czech name

    Vyhodnocení technologické kvality a barvy masa býků českého strakatého plemene skotu

  • Czech description

    Cílem práce bylo zjistit technologickou kvalitu a barvu masa býků českého strakatého plemene. Do pokusu bylo vybráno 136 býků. Vybrané ukazatele technologické kvality (vaznost vody, hodnota pH, plocha Musculus longissimus thoracis (MLT) a síla vlákna) a parametry barvy masa byly sledovány v závislosti na porážkovém věku, hmotnosti jatečně upraveného těla a hladině netto přírůstku. Plocha MLT, síla svalových vláken, obsah pigmentů a podíl červeného spektra signifikantně (p &lt; 0,01) vzrůstal v závislosti na porážkovém věku, hmotnosti JUT a hladině netto přírůstku. Hodnota pH48 se signifikantně (p &lt; 0,01) snižovala v závislosti na porážkovém věku a hmotnosti JUT. Vaznost, parametr světlosti L* a podíl žlutého spektra b* nebyly ovlivněny zvolenými faktory.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI91A055" target="_blank" >QI91A055: The assessment of association among the genotype for leptin, leptin concentration in blood and meat quality characteristics to use it for Czech Fleckvieh cattle breeding.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    28

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    38-41

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database