The Effect of Carcass Value on Colour Beef
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43909413" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43909413 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv jatečné hodnoty na barvu hovězího masa
Original language description
Cílem této studie bylo vyhodnotit vliv ukazatelů jatečné hodnoty býků Českého strakatého plemene na barvu hovězího masa. Do experimentu bylo zařazeno 121 býků. Barva masa (obsah svalového pigmentu a hodnoty CIELab systému) byla hodnocena ve vztahu k porážkovému věku a hmotnosti býků, průměrnému dennímu přírůstku a klasifikaci v systému SEUREOP. V případě porážkového věku a hmotnosti býků byl prokázán jejich vysoce signifikantní (p < 0,01) vliv na obsah svalových pigmentů. Nejvyšší obsah svalového barviva (4,42 mg.g-1) byl prokázán v mase býků poražených v nejvyšší hmotnostní kategorii (701 - 890 kg) a v mase pocházejícího od nejstarších zvířat (4,52 mg.g-1).
Czech name
Vliv jatečné hodnoty na barvu hovězího masa
Czech description
Cílem této studie bylo vyhodnotit vliv ukazatelů jatečné hodnoty býků Českého strakatého plemene na barvu hovězího masa. Do experimentu bylo zařazeno 121 býků. Barva masa (obsah svalového pigmentu a hodnoty CIELab systému) byla hodnocena ve vztahu k porážkovému věku a hmotnosti býků, průměrnému dennímu přírůstku a klasifikaci v systému SEUREOP. V případě porážkového věku a hmotnosti býků byl prokázán jejich vysoce signifikantní (p < 0,01) vliv na obsah svalových pigmentů. Nejvyšší obsah svalového barviva (4,42 mg.g-1) byl prokázán v mase býků poražených v nejvyšší hmotnostní kategorii (701 - 890 kg) a v mase pocházejícího od nejstarších zvířat (4,52 mg.g-1).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI91A055" target="_blank" >QI91A055: The assessment of association among the genotype for leptin, leptin concentration in blood and meat quality characteristics to use it for Czech Fleckvieh cattle breeding.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Animal Breeding 2016
ISBN
978-80-7509-393-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
16-21
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Feb 10, 2016
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—