All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of beef nutrition quality of Czech Fleckvieh bulls

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F17%3A43910827" target="_blank" >RIV/62156489:43210/17:43910827 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vyhodnocení nutriční kvality masa býků českého strakatého plemene skotu

  • Original language description

    Cílem práce bylo vyhodnotit nutriční kvalitu masa býků českého strakatého plemene skotu. Do pokusu bylo zahrnuto 136 býků. Sledované ukazatele (obsah sušiny, obsah vnitrosvalového tuku, obsah bílkovin, obsah kolagenu, obsah popelovin a energetická hodnota) byly vyhodnocovány v závislosti na věku při porážce, hmotnosti jatečně upraveného těla a úrovni netto přírůstku. Obsah sušiny, bílkovin a vnitrosvalového tuku se neprůkazně (p &gt; 0,05) zvyšoval v závislosti na porážkovém věku býků. Na druhé straně hmotnost jatečně upraveného těla a průměrný denní přírůstek měli vysoce statisticky významný (p &lt; 0,01) vliv na obsah sušiny a energetickou hodnotu hovězího masa.

  • Czech name

    Vyhodnocení nutriční kvality masa býků českého strakatého plemene skotu

  • Czech description

    Cílem práce bylo vyhodnotit nutriční kvalitu masa býků českého strakatého plemene skotu. Do pokusu bylo zahrnuto 136 býků. Sledované ukazatele (obsah sušiny, obsah vnitrosvalového tuku, obsah bílkovin, obsah kolagenu, obsah popelovin a energetická hodnota) byly vyhodnocovány v závislosti na věku při porážce, hmotnosti jatečně upraveného těla a úrovni netto přírůstku. Obsah sušiny, bílkovin a vnitrosvalového tuku se neprůkazně (p &gt; 0,05) zvyšoval v závislosti na porážkovém věku býků. Na druhé straně hmotnost jatečně upraveného těla a průměrný denní přírůstek měli vysoce statisticky významný (p &lt; 0,01) vliv na obsah sušiny a energetickou hodnotu hovězího masa.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Animal Breeding 2017

  • ISBN

    978-80-7509-473-5

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    28-33

  • Publisher name

    Mendelova univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Feb 8, 2017

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article