All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Comparison of butter composition from various commercial sources

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F17%3A43895955" target="_blank" >RIV/60076658:12220/17:43895955 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/26722861:_____/17:N0000004

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Srovnání složení másla z různých komerčních zdrojů

  • Original language description

    Bylo analyzováno 10 vzorků másla z komerční sítě. Jeden vzorek byl z ekologického chovu, 2 vzorky byly z experimentální lokality, z toho jeden s lepší roztíratelností (dosaženo technologií zpracování). Vzorky másla byly použity pro stanovení mastných kyselin (MK) přímou (referenční) metodou plynové chromatografie. Analyzované hodnoty byly: nasycené MK od 65,66 do 68,80 %; nenasycené MK od 28,19 do 31,29 %; mononenasycené MK od 22,96 do 24,85 %; polynenasycené MK od 2,39 do 3,37 %. Variační rozpětí pro vybrané MK byla: C16:0 od 29,83 do 33,29; C14:0 od 10,88 do 11,95; C18:1cis-9 od 19,60 do 21,13 %. Konjugovaná kyselina linolová se pohybovala od 0,37 do 0,9 %. S ohledem na dieteticko-nutriční hlediska byly nejvýhodnější vzorky másla z projektové experimentální lokality, včetně másla s lepší roztíratelností, a máslo z ekologického chovu dojnic.

  • Czech name

    Srovnání složení másla z různých komerčních zdrojů

  • Czech description

    Bylo analyzováno 10 vzorků másla z komerční sítě. Jeden vzorek byl z ekologického chovu, 2 vzorky byly z experimentální lokality, z toho jeden s lepší roztíratelností (dosaženo technologií zpracování). Vzorky másla byly použity pro stanovení mastných kyselin (MK) přímou (referenční) metodou plynové chromatografie. Analyzované hodnoty byly: nasycené MK od 65,66 do 68,80 %; nenasycené MK od 28,19 do 31,29 %; mononenasycené MK od 22,96 do 24,85 %; polynenasycené MK od 2,39 do 3,37 %. Variační rozpětí pro vybrané MK byla: C16:0 od 29,83 do 33,29; C14:0 od 10,88 do 11,95; C18:1cis-9 od 19,60 do 21,13 %. Konjugovaná kyselina linolová se pohybovala od 0,37 do 0,9 %. S ohledem na dieteticko-nutriční hlediska byly nejvýhodnější vzorky másla z projektové experimentální lokality, včetně másla s lepší roztíratelností, a máslo z ekologického chovu dojnic.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510336" target="_blank" >QJ1510336: Research and support of production of nutritionally and beneficial milk products for consumers using targeted selection and modification of milk fat composition</a><br>

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy - zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    28

  • Issue of the periodical within the volume

    6

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    1-6

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database