Production technology of spreadable butter
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23PE78" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#PE78 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie výroby roztíratelného másla
Original language description
Lepší roztíratelnost másla byla dosažena třífázovým zráním smetany při různých teplotách. Během provozních testů byly sledovány technologické parametry výroby, chemické složení másla a fyzikálně chemické vlastnosti jako peroxidové číslo, meze toku a viskozita másla. Tyto parametry roztíratelného másla byly porovnávány s máslem připraveným klasickým zráním. Proběhly skladovací pokusy při teplotě 6 °C a -18 °C po dobu 2 a 4 měsíců. Požadované kvalitativní parametry byly splněny po výrobě i na konci záruční lhůty.
Czech name
Technologie výroby roztíratelného másla
Czech description
Lepší roztíratelnost másla byla dosažena třífázovým zráním smetany při různých teplotách. Během provozních testů byly sledovány technologické parametry výroby, chemické složení másla a fyzikálně chemické vlastnosti jako peroxidové číslo, meze toku a viskozita másla. Tyto parametry roztíratelného másla byly porovnávány s máslem připraveným klasickým zráním. Proběhly skladovací pokusy při teplotě 6 °C a -18 °C po dobu 2 a 4 měsíců. Požadované kvalitativní parametry byly splněny po výrobě i na konci záruční lhůty.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
MR máslo
Numerical identification
—
Technical parameters
LACRUM Velké Meziříčí, s.r.o. IČ 63992370
Economical parameters
Předpokládaný objem výroby v letech 2015-2020 se očekává postupně zvyšující od 100 t do 600 t ročně. To bude odhadem představovat tržby 180 mil. Kč za 5 let, z toho zisk cca 7 mil. Kč za 5 let.
Application category by cost
—
Owner IČO
26722861
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—