All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Production technology of spreadable butter

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23PE78" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#PE78 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologie výroby roztíratelného másla

  • Original language description

    Lepší roztíratelnost másla byla dosažena třífázovým zráním smetany při různých teplotách. Během provozních testů byly sledovány technologické parametry výroby, chemické složení másla a fyzikálně chemické vlastnosti jako peroxidové číslo, meze toku a viskozita másla. Tyto parametry roztíratelného másla byly porovnávány s máslem připraveným klasickým zráním. Proběhly skladovací pokusy při teplotě 6 °C a -18 °C po dobu 2 a 4 měsíců. Požadované kvalitativní parametry byly splněny po výrobě i na konci záruční lhůty.

  • Czech name

    Technologie výroby roztíratelného másla

  • Czech description

    Lepší roztíratelnost másla byla dosažena třífázovým zráním smetany při různých teplotách. Během provozních testů byly sledovány technologické parametry výroby, chemické složení másla a fyzikálně chemické vlastnosti jako peroxidové číslo, meze toku a viskozita másla. Tyto parametry roztíratelného másla byly porovnávány s máslem připraveným klasickým zráním. Proběhly skladovací pokusy při teplotě 6 °C a -18 °C po dobu 2 a 4 měsíců. Požadované kvalitativní parametry byly splněny po výrobě i na konci záruční lhůty.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    MR máslo

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    LACRUM Velké Meziříčí, s.r.o. IČ 63992370

  • Economical parameters

    Předpokládaný objem výroby v letech 2015-2020 se očekává postupně zvyšující od 100 t do 600 t ročně. To bude odhadem představovat tržby 180 mil. Kč za 5 let, z toho zisk cca 7 mil. Kč za 5 let.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26722861

  • Owner name

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page