All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of anioxidantive activity of the hydrolysates derived from selected plant proteins

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F17%3A43896847" target="_blank" >RIV/60076658:12220/17:43896847 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení antioxidační aktivity hydrolyzátů vybrané skupiny rostlinných proteinů

  • Original language description

    Práce se zabývala produkcí peptidových štěpů s antioxidační aktivitou prostřednictví štěpení vybrané skupiny rostlinných poteinů pomocí dvou typů proteas (Neutrasa a multienzymový přípravek Pancreolan Forte). Jako úspěšnější z hlediska kvality štěpícího procesu a produkce peptidů bylo vyhodnoceno použití multienzymového systému, kdy u dvou rostlinných proteinů (tepelně koagulovaný bramborový protein a hrachový protein) bylo s použitím přípravku Pankreolan Forte dosaženo vysoké úrovně produkce peptidových štěpů (SDS-PAGE analýza) a hodnota antioxidační aktivity těchto štěpů bya shodně 86 mg ekvivalent kys. askorbové /g sušiny. Mírně nižší hodnota antioxidační aktivity (74 mg kys. askorbové /g sušiny) byla zaznamenána při štěpení konopného proteinu přípravkem Pankreolan Forte. Štěpný proces nebyl úspěšný u bramborového proteinu po lidskou výživů, kde silně zastoupená frakce inhibitorů proteas zřejmě zablokovala aktivitu použitých proteas.

  • Czech name

    Hodnocení antioxidační aktivity hydrolyzátů vybrané skupiny rostlinných proteinů

  • Czech description

    Práce se zabývala produkcí peptidových štěpů s antioxidační aktivitou prostřednictví štěpení vybrané skupiny rostlinných poteinů pomocí dvou typů proteas (Neutrasa a multienzymový přípravek Pancreolan Forte). Jako úspěšnější z hlediska kvality štěpícího procesu a produkce peptidů bylo vyhodnoceno použití multienzymového systému, kdy u dvou rostlinných proteinů (tepelně koagulovaný bramborový protein a hrachový protein) bylo s použitím přípravku Pankreolan Forte dosaženo vysoké úrovně produkce peptidových štěpů (SDS-PAGE analýza) a hodnota antioxidační aktivity těchto štěpů bya shodně 86 mg ekvivalent kys. askorbové /g sušiny. Mírně nižší hodnota antioxidační aktivity (74 mg kys. askorbové /g sušiny) byla zaznamenána při štěpení konopného proteinu přípravkem Pankreolan Forte. Štěpný proces nebyl úspěšný u bramborového proteinu po lidskou výživů, kde silně zastoupená frakce inhibitorů proteas zřejmě zablokovala aktivitu použitých proteas.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1610324" target="_blank" >QJ1610324: The study of traditional and new crops as sources antioxidants and other healthful nutrients and their use in food production.</a><br>

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    65

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    527-530

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database