All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sensory evaluation of selected dairy products from ecological and conventional agriculture system

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F21%3A43902911" target="_blank" >RIV/60076658:12220/21:43902911 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2021/veda_184_1.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2021/veda_184_1.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Senzorické hodnocení vybraných mléčných výrobků z ekologického a konvenčního zemědělství

  • Original language description

    Cílem práce bylo senzorické posouzení mléčných produktů (bílé jogurty a polotučná trvanlivá mléka) vyrobených z mléka dojnic v ekologickém a konvenčním chovu. Hodnocení se zúčastnilo 87 proškolených hodnotitelů v průměrném věku 23,1±8,6 let v zastoupení 24 mužů (28 %) a 63 žen (72 %). Z výsledků párových preferenčních testů vyplynulo, že hodnotitelé u trvanlivého mléka preferovali konvenční variantu (60 %) a u bílých jogurtů variantu v bio kvalitě (55 %). Vliv pohlaví a věku nebyl statisticky významný.

  • Czech name

    Senzorické hodnocení vybraných mléčných výrobků z ekologického a konvenčního zemědělství

  • Czech description

    Cílem práce bylo senzorické posouzení mléčných produktů (bílé jogurty a polotučná trvanlivá mléka) vyrobených z mléka dojnic v ekologickém a konvenčním chovu. Hodnocení se zúčastnilo 87 proškolených hodnotitelů v průměrném věku 23,1±8,6 let v zastoupení 24 mužů (28 %) a 63 žen (72 %). Z výsledků párových preferenčních testů vyplynulo, že hodnotitelé u trvanlivého mléka preferovali konvenční variantu (60 %) a u bílých jogurtů variantu v bio kvalitě (55 %). Vliv pohlaví a věku nebyl statisticky významný.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510336" target="_blank" >QJ1510336: Research and support of production of nutritionally and beneficial milk products for consumers using targeted selection and modification of milk fat composition</a><br>

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy - zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    32

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    1-4

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database