All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The quality of fat in milk and yogurt depending on farm

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F21%3A43903301" target="_blank" >RIV/60076658:12220/21:43903301 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/26722861:_____/21:N0000071

  • Result on the web

    <a href="https://www.cmsch.cz/CMSCH.cz/media/docs/Fenotyp/50Fenotyp-2021-01.pdf" target="_blank" >https://www.cmsch.cz/CMSCH.cz/media/docs/Fenotyp/50Fenotyp-2021-01.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvalita tuku v mléce a jogurtu v závislosti na chovu

  • Original language description

    Současné technologické možnosti poskytují určitý prostor pro produkci mléčných potravin s výhodnějším profilem mastných kyselin (MK) mléčného tuku. Zvýšit podíl zdravotně prospěšných MK však předpokládá určité úsilí a změny v chovu dojnic (např. cílená změna výživy a krmení dojnic), spojené rovněž s nižší užitkovostí, což logicky nebude prioritním řešením pro velké chovy, založené na zpracování velkých objemů. Je to však možnost pro chovy menší, zpravidla lokalizované v marginálních oblastech, kde např. pastva je běžnou technologií výživy nebo i pro chovy větší, ale v obou případech napojené na vlastní zpracování mléčných výrobků, kde i u příkladně přikupovaného mléka lze provést cílenou selekci suroviny.

  • Czech name

    Kvalita tuku v mléce a jogurtu v závislosti na chovu

  • Czech description

    Současné technologické možnosti poskytují určitý prostor pro produkci mléčných potravin s výhodnějším profilem mastných kyselin (MK) mléčného tuku. Zvýšit podíl zdravotně prospěšných MK však předpokládá určité úsilí a změny v chovu dojnic (např. cílená změna výživy a krmení dojnic), spojené rovněž s nižší užitkovostí, což logicky nebude prioritním řešením pro velké chovy, založené na zpracování velkých objemů. Je to však možnost pro chovy menší, zpravidla lokalizované v marginálních oblastech, kde např. pastva je běžnou technologií výživy nebo i pro chovy větší, ale v obou případech napojené na vlastní zpracování mléčných výrobků, kde i u příkladně přikupovaného mléka lze provést cílenou selekci suroviny.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510336" target="_blank" >QJ1510336: Research and support of production of nutritionally and beneficial milk products for consumers using targeted selection and modification of milk fat composition</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů