Lactoferrin – multifunctional glycoprotein in milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F22%3A43905493" target="_blank" >RIV/60076658:12220/22:43905493 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62157124:16270/22:43880421 RIV/26722861:_____/22:N0000041
Result on the web
<a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2022/veda_194_1.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2022/veda_194_1.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Laktoferin – multifunkční glykoprotein v mléce
Original language description
Laktoferin je zástupcem skupiny transferinů, nehemových glykoproteinů vázajících železo. Kromě sekretů mléčné žlázy byl identifikován v sekretech dalších exokrinních žláz a ve specifických granulích neutrofilů. Nachází se na povrchu sliznic, kde funguje jako prominentní složka první linie obrany hostitele proti infekci a zánětu. Disponuje řadou biologických funkcí a má antibakteriální, antivirovou a antiparazitární aktivitu. Přehled přináší základní informace o biologických vlastnostech laktoferinu.
Czech name
Laktoferin – multifunkční glykoprotein v mléce
Czech description
Laktoferin je zástupcem skupiny transferinů, nehemových glykoproteinů vázajících železo. Kromě sekretů mléčné žlázy byl identifikován v sekretech dalších exokrinních žláz a ve specifických granulích neutrofilů. Nachází se na povrchu sliznic, kde funguje jako prominentní složka první linie obrany hostitele proti infekci a zánětu. Disponuje řadou biologických funkcí a má antibakteriální, antivirovou a antiparazitární aktivitu. Přehled přináší základní informace o biologických vlastnostech laktoferinu.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK21010326" target="_blank" >QK21010326: The possibilities to influence an inhibitory substances content in milk as an effective tool to improve animal health for food quality and safety</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy - zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
33
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
1-5
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—