All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of natural antioxidants on selected quality indicators of bakery

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F23%3A43907911" target="_blank" >RIV/60076658:12220/23:43907911 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.fzt.jcu.cz/cz/fakulta/aktualne/zprava-z-konane-odborne-konference-minoritni-olejniny-vyznam-pestovani-vyuziti" target="_blank" >https://www.fzt.jcu.cz/cz/fakulta/aktualne/zprava-z-konane-odborne-konference-minoritni-olejniny-vyznam-pestovani-vyuziti</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití přírodních antioxidantů v pekařských výrobcích

  • Original language description

    Ostropestřec mariánský je tradiční léčivá rostlina využívaná k prevenci a léčbě jaterních onemocnění. Polyfenolové biologicky aktivní sloučeniny silymarinového komplexu vykazují především hepatoprotektivní a antioxidační aktivity. Cílem tohoto výzkumu bylo zhodnocení vlivu přídavku výliskové mouky semen ostropestřce na vybrané kvalitativní parametry bezlepkového chleba. Dle naší receptury byly upečeny chleby s přídavkem výliskové mouk a kontrolní chleby bez přídavku. Pro obohacení chlebů byla použita výlisková mouka různých velikostních frakcí. Byla stanovována antioxidační aktivita chlebového těsta a upečených chlebů prostřednictvím zhášecí aktivity vůči radikálu DPPH. Zhášecí aktivity vzorků obohaceného chleba byly až

  • Czech name

    Využití přírodních antioxidantů v pekařských výrobcích

  • Czech description

    Ostropestřec mariánský je tradiční léčivá rostlina využívaná k prevenci a léčbě jaterních onemocnění. Polyfenolové biologicky aktivní sloučeniny silymarinového komplexu vykazují především hepatoprotektivní a antioxidační aktivity. Cílem tohoto výzkumu bylo zhodnocení vlivu přídavku výliskové mouky semen ostropestřce na vybrané kvalitativní parametry bezlepkového chleba. Dle naší receptury byly upečeny chleby s přídavkem výliskové mouk a kontrolní chleby bez přídavku. Pro obohacení chlebů byla použita výlisková mouka různých velikostních frakcí. Byla stanovována antioxidační aktivita chlebového těsta a upečených chlebů prostřednictvím zhášecí aktivity vůči radikálu DPPH. Zhášecí aktivity vzorků obohaceného chleba byly až

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910302" target="_blank" >QK1910302: Processing of waste products obtained during oil extraction from oil crop seeds on new commodities with nutritional and health benefits</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků z odborné konference Minoritní olejniny – význam, pěstování, využití

  • ISBN

    978-80-7694-033-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    73-78

  • Publisher name

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Fakulta zemědělská a technologická

  • Place of publication

    České Budějovice

  • Event location

    České Budějovice

  • Event date

    Oct 18, 2023

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article