Barley and Malt in the Middle Age and Early Modern Period in Czech Lands
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12310%2F15%3A43889041" target="_blank" >RIV/60076658:12310/15:43889041 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/67985912:_____/15:00449129 RIV/61989592:15310/15:33156761
Result on the web
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2015/5/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2015/5/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Ječmen a ječný slad ve středověku a raném novověku v českých zemích
Original language description
Historie využívání ječmene jako sladovnické a pivovarnické suroviny ve středověku a raném novověku byla dosud v prostředí českých zemí konstruována výhradně na základě studia archivních záznamů a dobových vyobrazení. Menší význam byl přikládán archeologickým nálezům. Neprávem opomenuty zůstaly archeobotanické nálezy rostlinných makrozbytků ječmene a ječného sladu z mladších historických epoch, ačkoli ve středoevropském kontextu jde z hlediska kvantity nálezů i jejich kvality o naprosto unikátní soubor.Cílem předloženého pojednání je proto v historicko-archeologickém kontextu poukázat na přínos archeobotaniky pro poznání historie ječmene a zároveň v celistvosti prezentovat veškeré nálezy ječného sladu z České republiky.
Czech name
Ječmen a ječný slad ve středověku a raném novověku v českých zemích
Czech description
Historie využívání ječmene jako sladovnické a pivovarnické suroviny ve středověku a raném novověku byla dosud v prostředí českých zemí konstruována výhradně na základě studia archivních záznamů a dobových vyobrazení. Menší význam byl přikládán archeologickým nálezům. Neprávem opomenuty zůstaly archeobotanické nálezy rostlinných makrozbytků ječmene a ječného sladu z mladších historických epoch, ačkoli ve středoevropském kontextu jde z hlediska kvantity nálezů i jejich kvality o naprosto unikátní soubor.Cílem předloženého pojednání je proto v historicko-archeologickém kontextu poukázat na přínos archeobotaniky pro poznání historie ječmene a zároveň v celistvosti prezentovat veškeré nálezy ječného sladu z České republiky.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
AC - Archaeology, anthropology, ethnology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EE2.3.20.0289" target="_blank" >EE2.3.20.0289: PAPAVER - The Centre for the Study of European and North African Man and Plants in Post-glacial period</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Kvasný průmysl. Časopis pro výrobu nápojů a biochemické technologie
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Volume of the periodical
61
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
"153?158"
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—