All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Adviser for nutrition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12410%2F11%3A43887663" target="_blank" >RIV/60076658:12410/11:43887663 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Poradce pro výživu

  • Original language description

    Vzdělávací materiál pro poradce pro výživu a pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o výživě a zdravém stravování a kteří si chtějí současné poznatky o výživě utřídit. Kniha je rozdělena do několika hlavních kapitol. První kapitola nám podává přehledo různých směrech ve výživě, druhá se věnuje základním složkám potravy, třetí nutriční toxikologii, čtvrtá racionálnímu stravování, pátá diferencovanému stravování u jednotlivých skupin obyvatel, a to s ohledem na věk i fyzický výkon, kde významnou skupinu představují právě sportovci. Šestá kapitola je zaměřena na prevenci a podporu zdraví, na preventivní faktory a na onemocnění, která můžeme do značné míry ovlivnit právě výživou. Sedmá kapitola se zabývá poradenstvím v praxi a metodikou práce poradny.Rozebírány jsou postupy u klienta s nadváhou a obezitou, u klienta s optimální hmotností, zdravého, bez zdravotních problémů, u klienta s optimální hmotností se zdravotními problémy a klienta podvyživeného, s mentální anorexií a bulimií

  • Czech name

    Poradce pro výživu

  • Czech description

    Vzdělávací materiál pro poradce pro výživu a pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o výživě a zdravém stravování a kteří si chtějí současné poznatky o výživě utřídit. Kniha je rozdělena do několika hlavních kapitol. První kapitola nám podává přehledo různých směrech ve výživě, druhá se věnuje základním složkám potravy, třetí nutriční toxikologii, čtvrtá racionálnímu stravování, pátá diferencovanému stravování u jednotlivých skupin obyvatel, a to s ohledem na věk i fyzický výkon, kde významnou skupinu představují právě sportovci. Šestá kapitola je zaměřena na prevenci a podporu zdraví, na preventivní faktory a na onemocnění, která můžeme do značné míry ovlivnit právě výživou. Sedmá kapitola se zabývá poradenstvím v praxi a metodikou práce poradny.Rozebírány jsou postupy u klienta s nadváhou a obezitou, u klienta s optimální hmotností, zdravého, bez zdravotních problémů, u klienta s optimální hmotností se zdravotními problémy a klienta podvyživeného, s mentální anorexií a bulimií

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    AM - Pedagogy and education

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů