Adviser for nutrition
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12410%2F11%3A43887663" target="_blank" >RIV/60076658:12410/11:43887663 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Poradce pro výživu
Original language description
Vzdělávací materiál pro poradce pro výživu a pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o výživě a zdravém stravování a kteří si chtějí současné poznatky o výživě utřídit. Kniha je rozdělena do několika hlavních kapitol. První kapitola nám podává přehledo různých směrech ve výživě, druhá se věnuje základním složkám potravy, třetí nutriční toxikologii, čtvrtá racionálnímu stravování, pátá diferencovanému stravování u jednotlivých skupin obyvatel, a to s ohledem na věk i fyzický výkon, kde významnou skupinu představují právě sportovci. Šestá kapitola je zaměřena na prevenci a podporu zdraví, na preventivní faktory a na onemocnění, která můžeme do značné míry ovlivnit právě výživou. Sedmá kapitola se zabývá poradenstvím v praxi a metodikou práce poradny.Rozebírány jsou postupy u klienta s nadváhou a obezitou, u klienta s optimální hmotností, zdravého, bez zdravotních problémů, u klienta s optimální hmotností se zdravotními problémy a klienta podvyživeného, s mentální anorexií a bulimií
Czech name
Poradce pro výživu
Czech description
Vzdělávací materiál pro poradce pro výživu a pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o výživě a zdravém stravování a kteří si chtějí současné poznatky o výživě utřídit. Kniha je rozdělena do několika hlavních kapitol. První kapitola nám podává přehledo různých směrech ve výživě, druhá se věnuje základním složkám potravy, třetí nutriční toxikologii, čtvrtá racionálnímu stravování, pátá diferencovanému stravování u jednotlivých skupin obyvatel, a to s ohledem na věk i fyzický výkon, kde významnou skupinu představují právě sportovci. Šestá kapitola je zaměřena na prevenci a podporu zdraví, na preventivní faktory a na onemocnění, která můžeme do značné míry ovlivnit právě výživou. Sedmá kapitola se zabývá poradenstvím v praxi a metodikou práce poradny.Rozebírány jsou postupy u klienta s nadváhou a obezitou, u klienta s optimální hmotností, zdravého, bez zdravotních problémů, u klienta s optimální hmotností se zdravotními problémy a klienta podvyživeného, s mentální anorexií a bulimií
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
AM - Pedagogy and education
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů