Nutrition consultancy in practice Nutrition consultancy in practice
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12410%2F14%3A43888332" target="_blank" >RIV/60076658:12410/14:43888332 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Výživové poradenství v praxi
Original language description
Kniha představuje jakýsi utříděný souhrn poznatků o výživě a poradenství a je inspirována mojí rozsáhlejší knihou Poradce pro výživu, vydanou v roce 2011. Je určena do praxe odborníkům a také všem, kteří se o výživě, zdravém stravování a výživovém poradenství chtějí dozvědět více. Kniha je rozdělena do několika hlavních kapitol. První kapitola nám podává přehled o různých směrech ve výživě. Druhá se věnuje základním složkám potravy, třetí nutriční toxikologii a čtvrtá racionálnímu stravování. Pátá kapitola pojednává o diferencovaném stravování u jednotlivých skupin obyvatel, a to s ohledem na věk i fyzický výkon, kde významnou skupinu představují sportovci. Šestá kapitola se zabývá poradenstvím v praxi a metodikou práce poradny. Rozebírány jsou postupyu klienta s nadváhou a obezitou, u klienta s optimální hmotností bez zdravotních problémů, u klienta s optimální hmotností se zdravotními problémy a u klienta podvyživeného, s mentální anorexií a bulimií v anamnéze. Sedmá kapitola seznam
Czech name
Výživové poradenství v praxi
Czech description
Kniha představuje jakýsi utříděný souhrn poznatků o výživě a poradenství a je inspirována mojí rozsáhlejší knihou Poradce pro výživu, vydanou v roce 2011. Je určena do praxe odborníkům a také všem, kteří se o výživě, zdravém stravování a výživovém poradenství chtějí dozvědět více. Kniha je rozdělena do několika hlavních kapitol. První kapitola nám podává přehled o různých směrech ve výživě. Druhá se věnuje základním složkám potravy, třetí nutriční toxikologii a čtvrtá racionálnímu stravování. Pátá kapitola pojednává o diferencovaném stravování u jednotlivých skupin obyvatel, a to s ohledem na věk i fyzický výkon, kde významnou skupinu představují sportovci. Šestá kapitola se zabývá poradenstvím v praxi a metodikou práce poradny. Rozebírány jsou postupyu klienta s nadváhou a obezitou, u klienta s optimální hmotností bez zdravotních problémů, u klienta s optimální hmotností se zdravotními problémy a u klienta podvyživeného, s mentální anorexií a bulimií v anamnéze. Sedmá kapitola seznam
Classification
Type
B - Specialist book
CEP classification
AM - Pedagogy and education
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
978-80-7394-500-8
Number of pages
273
Publisher name
Jihočeská universita v Českých Budějovicích, Pedagogická fakulta
Place of publication
České Budějovice
UT code for WoS book
—