Corporate culture in relation to the new economy in a global environment
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12510%2F11%3A43882780" target="_blank" >RIV/60076658:12510/11:43882780 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Podniková kultura firem v souvislosti s novou ekonomikou v globálním prostředí
Original language description
Podniková kultura se stává významným činitelem úspěšného rozvoje firem v rámci globálního světa. Podstatou tohoto příspěvku je shrnutí závěrů výzkumu z let 2007 - 2010, na kterém se autoři podíleli ve spolupráci s Katedrou řízení Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, v návaznosti na projekt GAJU 068/2010/S "Procesní management a možnosti jeho zavedení v malých a středních podnicích". Cílem příspěvku je porovnání různých podnikových kultur níže uvedených malých podniků z různýchmíst globálního společenství v návaznosti na žádoucí stav nové ekonomiky. Podniková kultura byla zkoumána v restauraci v Irsku, České republice a Kypru. Pro splnění stanového cíle byl využit dotazník "Values Survey Module Questionnaire" (VSM) Geerta Hofstedeho a také test barevně sémantického diferenciálu (TBSD). V každé restauraci dotazník vyplnilo celkem 6 respondentů. V rámci porovnání zkoumaných podnikových kultur lze konstatovat, že mezi jednotlivými kulturami byl zjištěn podstatný
Czech name
Podniková kultura firem v souvislosti s novou ekonomikou v globálním prostředí
Czech description
Podniková kultura se stává významným činitelem úspěšného rozvoje firem v rámci globálního světa. Podstatou tohoto příspěvku je shrnutí závěrů výzkumu z let 2007 - 2010, na kterém se autoři podíleli ve spolupráci s Katedrou řízení Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, v návaznosti na projekt GAJU 068/2010/S "Procesní management a možnosti jeho zavedení v malých a středních podnicích". Cílem příspěvku je porovnání různých podnikových kultur níže uvedených malých podniků z různýchmíst globálního společenství v návaznosti na žádoucí stav nové ekonomiky. Podniková kultura byla zkoumána v restauraci v Irsku, České republice a Kypru. Pro splnění stanového cíle byl využit dotazník "Values Survey Module Questionnaire" (VSM) Geerta Hofstedeho a také test barevně sémantického diferenciálu (TBSD). V každé restauraci dotazník vyplnilo celkem 6 respondentů. V rámci porovnání zkoumaných podnikových kultur lze konstatovat, že mezi jednotlivými kulturami byl zjištěn podstatný
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
AE - Management, administration and clerical work
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Nová ekonomika, nové přístupy?
ISBN
978-80-245-1802-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
"nestránkováno"
Publisher name
Oeconomica
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Oct 21, 2011
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—