Quality and gastronomy of fish and fish products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F14%3A43886939" target="_blank" >RIV/60076658:12520/14:43886939 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalita a gastronomie ryb a rybích výrobků
Original language description
Tato kniha je uceleným přehledem zaměřeným na nutriční hodnotu a rozličné aspekty kvality ryb a dalších produktů akvakultury. Jsou popsány vlastnosti masa sladkovodních i mořských druhů ryb, statistická sledování světového rybolovu a akvakultury včetně vzájemného srovnání. Jsou zmíněny rovněž aspekty různé úrovně výživy a jejich efekt na výslednou kvalitu. Diskutovány jsou vlivy lovu, zacházení, zpracování a skladování. Prezentovány jsou dobře známé, ale i exotické druhy a široká škála produktů, včetnětechnologie jejich výroby. Cílem této publikace je přinést čtenáři, českému konzumentu ryb, velké množství relevantních informací o jejich stolní hodnotě, kvalitě a způsobech přípravy a tím inspirovat a přispět ke zvýšení konzumace těchto jedinečných, zdraví prospěšných potravin v restauračních zařízeních a kuchyních České republiky. Kniha je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola je zaměřena na statistiky lovu a chovu ryb v celosvětovém měřítku se zaměřením na Evropu a Českou republi
Czech name
Kvalita a gastronomie ryb a rybích výrobků
Czech description
Tato kniha je uceleným přehledem zaměřeným na nutriční hodnotu a rozličné aspekty kvality ryb a dalších produktů akvakultury. Jsou popsány vlastnosti masa sladkovodních i mořských druhů ryb, statistická sledování světového rybolovu a akvakultury včetně vzájemného srovnání. Jsou zmíněny rovněž aspekty různé úrovně výživy a jejich efekt na výslednou kvalitu. Diskutovány jsou vlivy lovu, zacházení, zpracování a skladování. Prezentovány jsou dobře známé, ale i exotické druhy a široká škála produktů, včetnětechnologie jejich výroby. Cílem této publikace je přinést čtenáři, českému konzumentu ryb, velké množství relevantních informací o jejich stolní hodnotě, kvalitě a způsobech přípravy a tím inspirovat a přispět ke zvýšení konzumace těchto jedinečných, zdraví prospěšných potravin v restauračních zařízeních a kuchyních České republiky. Kniha je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola je zaměřena na statistiky lovu a chovu ryb v celosvětovém měřítku se zaměřením na Evropu a Českou republi
Classification
Type
B - Specialist book
CEP classification
GL - Fishery
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
978-80-87437-85-8
Number of pages
247
Publisher name
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod
Place of publication
Vodňany
UT code for WoS book
—