Digestibility of protein feeds for Tilapia
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F20%3A43901645" target="_blank" >RIV/60076658:12520/20:43901645 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Digestibility of protein feeds for Tilapia
Original language description
The technology was composed in order to provide a comprehensive view of the methodology for determining the digestibility of protein feeds for tilapia and the possibility of using knowledge about the digestibility of feed ingredients in the formulation of feed mixtures. Its usability is targeted at the needs of fishery research and practice, provided that it allows orientation in deciding what method and procedure for determining the digestibility of feed and how to further use this data to improve the use of feed mixtures and reduce waste production.
Czech name
—
Czech description
—
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
40103 - Fishery
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1810296" target="_blank" >QK1810296: The use of alternative components and innovative techniques in fish nutrition</a><br>
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
technologie 186
Numerical identification
0921000004
Technical parameters
Znalosti o stavitelnosti krmných ingrediencí a krmných směsí jsou zásadní pro správnou formulaci krmných směsí a optimalizaci výživy ryb. Díky tomu mohou být optimálně využity živiny a energie z krmiva a může být minimalizována produkce odpadních látek. Toto je především důležité v oblasti nahrazení rybí moučky a oleje 17.12.2020.uzavřena smlouva o ověření a uplatnění technologie Trouw Nutrition Biofaktory, s.r.o., IČO 28506120 Na Chvalce 2049, 193 00 Praha9 – Horní Počernice Ing. Štěpán Lang, Ph.D. – produktový manažer 420 601 087 443 stepan.lang@skretting.com
Economical parameters
Tato ověřená technologie přináší detailní postup stanovení stravitelnosti bílkovinných krmiv s kritickým hodnocením předností a nedostatků dříve používaných metod. Usnadňuje tak rozhodovací proces pro zvolení optimálních postupů, aplikovatelných s konkrétních cílem od screeningového hodnocení přes pravidelný provozní monitoring až po vědecký výzkum zaměřený na řešení konkrétního problému ve výživě ryb. Ekonomický přínos pro uživatele lze v případě aplikace uvedených metod odhadovat na řádově statisíce Kč ročně.
Application category by cost
—
Owner IČO
60076658
Owner name
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Licence fee requirement
—
Web page
—