All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Digestibility of protein feeds for Tilapia

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F20%3A43901645" target="_blank" >RIV/60076658:12520/20:43901645 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Digestibility of protein feeds for Tilapia

  • Original language description

    The technology was composed in order to provide a comprehensive view of the methodology for determining the digestibility of protein feeds for tilapia and the possibility of using knowledge about the digestibility of feed ingredients in the formulation of feed mixtures. Its usability is targeted at the needs of fishery research and practice, provided that it allows orientation in deciding what method and procedure for determining the digestibility of feed and how to further use this data to improve the use of feed mixtures and reduce waste production.

  • Czech name

  • Czech description

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40103 - Fishery

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1810296" target="_blank" >QK1810296: The use of alternative components and innovative techniques in fish nutrition</a><br>

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    technologie 186

  • Numerical identification

    0921000004

  • Technical parameters

    Znalosti o stavitelnosti krmných ingrediencí a krmných směsí jsou zásadní pro správnou formulaci krmných směsí a optimalizaci výživy ryb. Díky tomu mohou být optimálně využity živiny a energie z krmiva a může být minimalizována produkce odpadních látek. Toto je především důležité v oblasti nahrazení rybí moučky a oleje 17.12.2020.uzavřena smlouva o ověření a uplatnění technologie Trouw Nutrition Biofaktory, s.r.o., IČO 28506120 Na Chvalce 2049, 193 00 Praha9 – Horní Počernice Ing. Štěpán Lang, Ph.D. – produktový manažer 420 601 087 443 stepan.lang@skretting.com

  • Economical parameters

    Tato ověřená technologie přináší detailní postup stanovení stravitelnosti bílkovinných krmiv s kritickým hodnocením předností a nedostatků dříve používaných metod. Usnadňuje tak rozhodovací proces pro zvolení optimálních postupů, aplikovatelných s konkrétních cílem od screeningového hodnocení přes pravidelný provozní monitoring až po vědecký výzkum zaměřený na řešení konkrétního problému ve výživě ryb. Ekonomický přínos pro uživatele lze v případě aplikace uvedených metod odhadovat na řádově statisíce Kč ročně.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    60076658

  • Owner name

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)

  • Licence fee requirement

  • Web page