Sequence analysis of a "true" chalcone synthase (chs_H1) oligofamily from hop (Humulus lupulus L.) and PAP1 activation of chs_H1 in heterologous systems
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60077344%3A_____%2F06%3A00078506" target="_blank" >RIV/60077344:_____/06:00078506 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60076658:12310/06:00008781
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Sequence analysis of a "true" chalcone synthase (chs_H1) oligofamily from hop (Humulus lupulus L.) and PAP1 activation of chs_H1 in heterologous systems
Original language description
Screening of a cDNA library of the hop cv. Osvald's 72 and genomic cloning were used to isolate members of an oligofamily of chs_H1 genes that codetermine the biosynthesis of prenylated chalcones known to be valuable medicinal compounds present in hop (Humulus lupulus L.). chs_H1 oligofamily members showed more than 99% and 98% identity on nucleotide and amino acid levels, respectively, and retained all conserved amino acids that form the catalytic center characteristic for "true" chalcone synthases
Czech name
Sekvenční analýza oligorodiny "pravé" chalkonsyntázy (chs_H1) z chmelu (Humulus lupulus L.) a aktivace chs_H1 pomocí PAP1 v heterologních systémech
Czech description
Metody skríningu cDNA knihovny z odrůdy chmelu Osvaldův klon 72 a genomického klonování byly použity pro izolaci členů oligorodiny genů chs_H1, které se spolupodílejí na biosyntéze prenylovaných chalkonů, jež jsou cennými ozdravnými látkami přítomnými vchmelu (Humulus lupulus L.). Členové oligorodiny chs_H1 vykázaly více než 99% totožnost na úrovni nukleotidové a více než 98% totožnost na úrovni aminokyselin a ponechávají si konzervované všechny aminokyseliny tvořící katalytické centrum, charakteristické pro "pravé" chalkonsyntázy
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
EB - Genetics and molecular biology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Journal of Agriculture and Food Chemistry
ISSN
0021-8561
e-ISSN
—
Volume of the periodical
54
Issue of the periodical within the volume
-
Country of publishing house
US - UNITED STATES
Number of pages
10
Pages from-to
7606-7615
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—