The use of bacteriophages in the protection of potatoes against bacteria of the genus Dickeya
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60077344%3A_____%2F20%3A00540827" target="_blank" >RIV/60077344:_____/20:00540827 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22330/20:43921154 RIV/60109807:_____/20:N0000021
Result on the web
<a href="https://www.umbr.cas.cz/Cds/Download/?filename=8405_Petrzik_K_URODA_12_2020_pdf" target="_blank" >https://www.umbr.cas.cz/Cds/Download/?filename=8405_Petrzik_K_URODA_12_2020_pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití bakteriofágů při ochraně bramboru proti bakteriím rodu Dickeya
Original language description
Cílem práce bylo ověření účinnosti izolovaných lytických bakteriofágů φDs3CZ a φDs20CZ na bakterii Dickeya solani pomocí testů na plátcích hlíz bramboru. Směs fágů účinně potlačovala symptomy měkké hniloby hlíz bramboru vyvolané bakterií D. solani. Mezi ošetřenou a neošetřenou variantou byly zaznamenány statisticky průkazné rozdíly v infekci hlíz. Aplikace směsi fágů vedla ke snížení vývoje symptomů choroby v průměru o 47,5 %.
Czech name
Využití bakteriofágů při ochraně bramboru proti bakteriím rodu Dickeya
Czech description
Cílem práce bylo ověření účinnosti izolovaných lytických bakteriofágů φDs3CZ a φDs20CZ na bakterii Dickeya solani pomocí testů na plátcích hlíz bramboru. Směs fágů účinně potlačovala symptomy měkké hniloby hlíz bramboru vyvolané bakterií D. solani. Mezi ošetřenou a neošetřenou variantou byly zaznamenány statisticky průkazné rozdíly v infekci hlíz. Aplikace směsi fágů vedla ke snížení vývoje symptomů choroby v průměru o 47,5 %.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910028" target="_blank" >QK1910028: Biocontrol of selected potato pathogenic bacteria</a><br>
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
68
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
187-191
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—