Methods and perspektives of conservation of potatoes
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60109807%3A_____%2F04%3A01%3A_3892" target="_blank" >RIV/60109807:_____/04:01:_3892 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00027006:_____/05:251
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Metody a perspektivy konzervace kolekce bramboru
Original language description
V uvedeném prehledu jsou popsány existující metody konzervace kolekce bramboru. Existují tri základní metody konzervace bramboru: polní kolekce, in vitro kolekce a kryoprezervace. U kryoprezervacních metod jsou uvedeny jednotlivé kryoprezervacní postupypoužívané u bramboru ve svete. U jednotlivých metod konzervace jsou popsány jejich výhody a nevýhody a praktická využitelnost techto metod. V príspevku je popsán stav konzervace kolekce bramboru v Ceské republice a informace o založení kryobanky bramboru,vcetne prvních výsledku kryobanky. Methods for conservation of potato collection are reviewed. Three basic methods are employed for conservation of potato genetic resources: field collection, in vitro collection and cryopreservation. Individual cryopreservation procedures for potato are described. Advantages and disadvantages of each cryopreservation procedure and their applicability are presented. Information about conservation of potato collection in the Czech Republic and the establi
Czech name
Metody a perspektivy konzervace kolekce bramboru
Czech description
V uvedeném prehledu jsou popsány existující metody konzervace kolekce bramboru. Existují tri základní metody konzervace bramboru: polní kolekce, in vitro kolekce a kryoprezervace. U kryoprezervacních metod jsou uvedeny jednotlivé kryoprezervacní postupypoužívané u bramboru ve svete. U jednotlivých metod konzervace jsou popsány jejich výhody a nevýhody a praktická využitelnost techto metod. V príspevku je popsán stav konzervace kolekce bramboru v Ceské republice a informace o založení kryobanky bramboru,vcetne prvních výsledku kryobanky. Methods for conservation of potato collection are reviewed. Three basic methods are employed for conservation of potato genetic resources: field collection, in vitro collection and cryopreservation. Individual cryopreservation procedures for potato are described. Advantages and disadvantages of each cryopreservation procedure and their applicability are presented. Information about conservation of potato collection in the Czech Republic and the establi
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GE - Plant cultivation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
FABEROVÁ Iva (ed.). Konzervace a regenerace genetických zdroju vegetativne množených druhu rostlin a Dostupnost a využívání genetických zdroju rostlin a podpora biodiversity: 26.11.2003, Žatec a 24.11.2004, Zubrí.
ISBN
80-86555-71-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
58-63
Publisher name
Praha: Výzkumný ústav rostlinné výroby
Place of publication
Praha: Výzkumný ústav rostlinné výroby
Event location
Žatec a Zubří
Event date
Nov 24, 2004
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—