Possibilities cryokonservation of genofond of hop
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F04%3A01%3A_3896" target="_blank" >RIV/14864347:_____/04:01:_3896 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00027006:_____/05:263
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Možnosti kryokonzervace genofondu chmele
Original language description
V prehledu jsou prezentovány možnosti kryoprezervace chmele. Jsou popsány používané metody pro kryoprezervaci chmele: enkapsulace-dehydratace, rízené mrznutí a ultra-rychlé mrznutí. U jednotlivých metod jsou uvedeny výhody a nevýhody spojené s jejich použitím. V príspevku je shrnut stav kryoprezervace chmele v CR: výber a optimalizace metody pro kryoprezervaci chmele, výsledky použité metody, založení a cíle kryobanky chmele v CR. Techniques of hop germplasm cryoconservation are reviewed. Cryopreservation methods employed for hop cryoconservation are described: encapsulation-dehydration, controlled freezing and ultra-rapid freezing. Advantages and disadvantages of the individual methods employed are discussed. Information about cryopreservation ofhop in Czech Republic is reported: choice and method optimization for hop cryopreservation, results of the applied method for hop cryopreservation, establishment and objectives of the hop cryobank.
Czech name
Možnosti kryokonzervace genofondu chmele
Czech description
V prehledu jsou prezentovány možnosti kryoprezervace chmele. Jsou popsány používané metody pro kryoprezervaci chmele: enkapsulace-dehydratace, rízené mrznutí a ultra-rychlé mrznutí. U jednotlivých metod jsou uvedeny výhody a nevýhody spojené s jejich použitím. V príspevku je shrnut stav kryoprezervace chmele v CR: výber a optimalizace metody pro kryoprezervaci chmele, výsledky použité metody, založení a cíle kryobanky chmele v CR. Techniques of hop germplasm cryoconservation are reviewed. Cryopreservation methods employed for hop cryoconservation are described: encapsulation-dehydration, controlled freezing and ultra-rapid freezing. Advantages and disadvantages of the individual methods employed are discussed. Information about cryopreservation ofhop in Czech Republic is reported: choice and method optimization for hop cryopreservation, results of the applied method for hop cryopreservation, establishment and objectives of the hop cryobank.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GE - Plant cultivation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3039" target="_blank" >QF3039: Establishing of cryobank of vegetative shoot tips of potato and hop.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
FABEROVÁ Iva (ed.). Konzervace a regenerace genetických zdroju vegetativne množených druhu rostlin a Dostupnost a využívání genetických zdroju rostlin a podpora biodiversity: 26.11.2003, Žatec a 24.11.2004, Zubrí.
ISBN
80-86555-71-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
46-51
Publisher name
Praha:Výzkumný ústav rostlinné výroby
Place of publication
Praha:Výzkumný ústav rostlinné výroby
Event location
Žatec a Zubří
Event date
Nov 24, 2004
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—