All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of variety and locality on total starch content and yield and amylose content of potato varieties for industrial processing.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60109807%3A_____%2F07%3A8P001243" target="_blank" >RIV/60109807:_____/07:8P001243 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Effect of variety and locality on total starch content and yield and amylose content of potato varieties for industrial processing.

  • Original language description

    Effect of 22 varieties on total starch content and yield in tubers and amylose content was studied in exact field trials in 5 localities during 2005-2006. The aim of the study was to determine an effect of year, variety and locality on mentioned indicesand based on statistical assessment to compare significance of individual factor interactions. Effect of variety, year and locality on total starch content, starch yield and amylose content in potato starch was highly statistical significant in all cases.

  • Czech name

    Vliv odrůdy a stanoviště na obsah a výnos celkového škrobu a obsah amylózy u odrůd určených pro průmyslové zpracování brambor

  • Czech description

    V letech 2005 ? 2006 byl v přesných polních pokusech na pěti stanovištích sledován vliv 22 odrůd na obsah a výnos celkového škrobu v hlízách a na obsah amylózy. Cílem práce bylo zjistit vliv ročníku, odrůdy a stanoviště na výše uvedené ukazatele a na základě statistického zhodnocení posoudit významnost působení jednotlivých faktorů. Vliv odrůdy, ročníku a stanoviště na obsah celkového škrobu, výnos škrobu a obsah amylózy v bramborovém škrobu byl ve všech případech statisticky vysoce významný

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GE - Plant cultivation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1G57056" target="_blank" >1G57056: Selections of cereals and potatoes cultivars and specification of growth suitable conditions for non-food starch production</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Vědecké práce ? Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod, 2007, 15: 167-176 ISBN 978-80-86940-11-3

  • ISSN

    1802-940X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    15

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

    167-176

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database