Effect of variety and locality on total starch content and yield and amylose content of potato varieties for industrial processing.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60109807%3A_____%2F07%3A8P001243" target="_blank" >RIV/60109807:_____/07:8P001243 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Effect of variety and locality on total starch content and yield and amylose content of potato varieties for industrial processing.
Original language description
Effect of 22 varieties on total starch content and yield in tubers and amylose content was studied in exact field trials in 5 localities during 2005-2006. The aim of the study was to determine an effect of year, variety and locality on mentioned indicesand based on statistical assessment to compare significance of individual factor interactions. Effect of variety, year and locality on total starch content, starch yield and amylose content in potato starch was highly statistical significant in all cases.
Czech name
Vliv odrůdy a stanoviště na obsah a výnos celkového škrobu a obsah amylózy u odrůd určených pro průmyslové zpracování brambor
Czech description
V letech 2005 ? 2006 byl v přesných polních pokusech na pěti stanovištích sledován vliv 22 odrůd na obsah a výnos celkového škrobu v hlízách a na obsah amylózy. Cílem práce bylo zjistit vliv ročníku, odrůdy a stanoviště na výše uvedené ukazatele a na základě statistického zhodnocení posoudit významnost působení jednotlivých faktorů. Vliv odrůdy, ročníku a stanoviště na obsah celkového škrobu, výnos škrobu a obsah amylózy v bramborovém škrobu byl ve všech případech statisticky vysoce významný
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GE - Plant cultivation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1G57056" target="_blank" >1G57056: Selections of cereals and potatoes cultivars and specification of growth suitable conditions for non-food starch production</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Vědecké práce ? Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod, 2007, 15: 167-176 ISBN 978-80-86940-11-3
ISSN
1802-940X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
15
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
10
Pages from-to
167-176
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—