Level and developmental trends in starch content of potato varieties.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60109807%3A_____%2F07%3A8P001392" target="_blank" >RIV/60109807:_____/07:8P001392 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Level and developmental trends in starch content of potato varieties.
Original language description
Level and developmental trends in starch content of potato varieties were studied based on the analysis of gene pool collection of Solanum tuberosum L. varieties originating from 1952?1996. The collection consisted of three sets: 1952?1970 (630 varieties), 1971? 1989 (559 varieties) and 1990?1996 (253 varieties). Determined level was discussed with current level of starch content in grown varieties (totally 177 varieties averaged over the years 1997?2005). From statistical assessment of derived resultsan unambiguous trend of starch content increase is resulting with prolonging duration of growing period.
Czech name
Úroveň a vývojové trendy obsahu škrobu odrůd bramboru
Czech description
Byla zhodnocena úroveň a vývojové trendy obsahu škrobu odrůd bramboru na základě analýzy kolekce genofondu odrůd Solanum tuberosum L., pocházejících z let 1952?1996. Ta byla tvořena třemi soubory z let 1952?1970 (630 odrůd), 1971?1989 (559 odrůd) a 1990?1996 (253 odrůd). Zjištěná úroveň byla diskutována se současnou úrovní obsahu škrobu pěstovaných odrůd (celkem 177 odrůd v průměru let 1997?2005). Ze statistického hodnocení dosažených výsledků vyplývá jednoznačný trend nárůstu obsahu škrobu se stoupající délkou vegetační doby.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GE - Plant cultivation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1G57056" target="_blank" >1G57056: Selections of cereals and potatoes cultivars and specification of growth suitable conditions for non-food starch production</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Vědecké práce ? Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod, 2007, 15 ISBN 978-80-86940-11-3
ISSN
1802-940X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
15
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
13
Pages from-to
29-41
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—