Effect of variety, year and locality on tuber and starch yield, starch and dry matter content in potato
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60109807%3A_____%2F09%3A0R000916" target="_blank" >RIV/60109807:_____/09:0R000916 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Význam odrůdy, ročníku a stanoviště pro výnos hlíz a škrobu, obsah škrobu a sušiny v hlízách u brambor určených pro výrobu škrobu
Original language description
Cílem přesných polních pokusů provedených v letech 2005 ? 2008 na vybraných stanovištích (5) v ČR s 16 odrůdami bramboru určenými především pro výrobu škrobu, bylo posoudit význam zkoušených faktorů pro tvorbu výnosu hlíz a škrobu, resp. obsahu škrobu asušiny v hlízách. Ze čtyřletých výsledků je zřejmé, že vliv všech sledovaných faktorů přesáhl hranici statistické významnosti. Prokázalo se, že rozhodující význam pro obsah škrobu a sušiny v hlízách má odrůda, pro výnos hlíz a škrobu charakter ročníku ado určité míry i stanoviště, které výnos hlíz i škrobu ovlivnilo výrazněji než odrůda.
Czech name
Význam odrůdy, ročníku a stanoviště pro výnos hlíz a škrobu, obsah škrobu a sušiny v hlízách u brambor určených pro výrobu škrobu
Czech description
Cílem přesných polních pokusů provedených v letech 2005 ? 2008 na vybraných stanovištích (5) v ČR s 16 odrůdami bramboru určenými především pro výrobu škrobu, bylo posoudit význam zkoušených faktorů pro tvorbu výnosu hlíz a škrobu, resp. obsahu škrobu asušiny v hlízách. Ze čtyřletých výsledků je zřejmé, že vliv všech sledovaných faktorů přesáhl hranici statistické významnosti. Prokázalo se, že rozhodující význam pro obsah škrobu a sušiny v hlízách má odrůda, pro výnos hlíz a škrobu charakter ročníku ado určité míry i stanoviště, které výnos hlíz i škrobu ovlivnilo výrazněji než odrůda.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1G57056" target="_blank" >1G57056: Selections of cereals and potatoes cultivars and specification of growth suitable conditions for non-food starch production</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Vědecké práce ? Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod
ISSN
1802-940X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
N
Issue of the periodical within the volume
17
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
12
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—