All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Dependence between tuber starch content and cooking quality in selected potato varieties

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60109807%3A_____%2F12%3A%230000196" target="_blank" >RIV/60109807:_____/12:#0000196 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Závislost mezi obsahem škrobu v hlízách a stolní hodnotou vybraných odrůd bramboru

  • Original language description

    Vyhodnocení závislosti mezi obsahem škrobu v hlízách a vybranými vlastnostmi vařených hlíz bylo provedeno na základě výsledků čtyřletých (2008?2011) polních pokusů se 71 odrůdami bramboru. Současně byla hodnocena závislost mezi obsahem škrobu a hladkostíslupky syrových hlíz. U vařených hlíz byla prostřednictvím devítibodové stupnice hodnocena konzistence, struktura, moučnatost, vlhkost, nedostatky v chuti, tmavnutí hlíz po uvaření, stabilita kvality a varný typ. Závislost byla hodnocena za celý zkoušený soubor odrůd, podle ranosti a varného typu. Z výsledků vyplývá, že obsah škrobu v hlízách se sice v průměru relativně rovnoměrně zvyšoval s prodlužující se délkou vegetační doby, ale pro některé odrůdy nebyla délka vegetační doby pro obsah škrobu rozhodující. Závislost mezi obsahem škrobu a ostatními sledovanými vlastnostmi, hodnocená prostřednictvím koeficientu korelace, byla při hodnocení celého sortimentu konzumních odrůd zaznamenána s výjimkou varného typu u všech hodnocených ukaza

  • Czech name

    Závislost mezi obsahem škrobu v hlízách a stolní hodnotou vybraných odrůd bramboru

  • Czech description

    Vyhodnocení závislosti mezi obsahem škrobu v hlízách a vybranými vlastnostmi vařených hlíz bylo provedeno na základě výsledků čtyřletých (2008?2011) polních pokusů se 71 odrůdami bramboru. Současně byla hodnocena závislost mezi obsahem škrobu a hladkostíslupky syrových hlíz. U vařených hlíz byla prostřednictvím devítibodové stupnice hodnocena konzistence, struktura, moučnatost, vlhkost, nedostatky v chuti, tmavnutí hlíz po uvaření, stabilita kvality a varný typ. Závislost byla hodnocena za celý zkoušený soubor odrůd, podle ranosti a varného typu. Z výsledků vyplývá, že obsah škrobu v hlízách se sice v průměru relativně rovnoměrně zvyšoval s prodlužující se délkou vegetační doby, ale pro některé odrůdy nebyla délka vegetační doby pro obsah škrobu rozhodující. Závislost mezi obsahem škrobu a ostatními sledovanými vlastnostmi, hodnocená prostřednictvím koeficientu korelace, byla při hodnocení celého sortimentu konzumních odrůd zaznamenána s výjimkou varného typu u všech hodnocených ukaza

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    CB - Analytical chemistry, separation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Vědecké práce

  • ISSN

    1802-940X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    20

  • Issue of the periodical within the volume

    2012

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    12

  • Pages from-to

    79-90

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database