All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of bleaching and lemond juice on dental enamel in vitro

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60162694%3AG43__%2F11%3A00431814" target="_blank" >RIV/60162694:G43__/11:00431814 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://vavtest.unob.cz/registr" target="_blank" >http://vavtest.unob.cz/registr</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení vlivu bělení a citronové šťávy na sklovinu zubu in vitro

  • Original language description

    Cílem této studie bylo vyhodnotit účinek citrónové šťávy a bělicího gelu (gel (? Yotuel Pacient s 22% karbamid peroxidem). Pro experimenty bylo použito 30 extrahovaných lidských zubů. Vzorky byly rozděleny do 2 skupin, bělicí gel byl aplikován podle instrukcí, citronová šťáva byla použita po dobu 5,10 a 15 sekund. Po bělení byly měřeny mikrotvrdosti (LECO MH 400) metodou podle Vickerse při zatížení 100 g, výsledky byly vypočítány jako aritmetický průměr z pěti měření.2D drsnost povrchu byla hodnocena nazařízení SURTRONIC před a po léčbě.Výsledky ukázaly, že citronová šťáva značně snížuje mikrotvrdost skloviny až o 100 HV na neošetřené sklovině a po použití citronové šťávy se výrazně změnila topografie povrchu, zatímco po použití gelu (Yotuel ? pacienta) se nezměnila mikrotvrdost skloviny a topografie povrchu se změnila jen nepatrně.

  • Czech name

    Hodnocení vlivu bělení a citronové šťávy na sklovinu zubu in vitro

  • Czech description

    Cílem této studie bylo vyhodnotit účinek citrónové šťávy a bělicího gelu (gel (? Yotuel Pacient s 22% karbamid peroxidem). Pro experimenty bylo použito 30 extrahovaných lidských zubů. Vzorky byly rozděleny do 2 skupin, bělicí gel byl aplikován podle instrukcí, citronová šťáva byla použita po dobu 5,10 a 15 sekund. Po bělení byly měřeny mikrotvrdosti (LECO MH 400) metodou podle Vickerse při zatížení 100 g, výsledky byly vypočítány jako aritmetický průměr z pěti měření.2D drsnost povrchu byla hodnocena nazařízení SURTRONIC před a po léčbě.Výsledky ukázaly, že citronová šťáva značně snížuje mikrotvrdost skloviny až o 100 HV na neošetřené sklovině a po použití citronové šťávy se výrazně změnila topografie povrchu, zatímco po použití gelu (Yotuel ? pacienta) se nezměnila mikrotvrdost skloviny a topografie povrchu se změnila jen nepatrně.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    FS - Medical facilities, apparatus and equipment

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Stomateam

  • ISSN

    1214-147X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2

  • Issue of the periodical within the volume

    11

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    11-14

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database