All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Dormancy of the selected malting barley varieties from 2001 to 2003

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F04%3A%230000235" target="_blank" >RIV/60193697:_____/04:#0000235 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Dormance vybraných odrůd sladovnického ječmene v letech 2001 - 2003

  • Original language description

    Dormance ječmene patří dnes k parametrům hodnocení jakosti sladovnického ječmene. Byly hodnoceny odrůdy sladovnického ječmene ? Jersey, Kompakt, Prestige, Scarlett a Tolar, které jsou nosnými sladařskými odrůdami. Vzorky byly vybrány na základě následujících parametrů jakosti: obsah bílkovin v ječmeni je od 10 do 12 % v sušině a klíčivost ječmene je vyšší jak 96 %. Ukázalo se, že se výrazně zvýšil počet předplodin po kterých je pěstován ječmen. Intenzita dormance ječmene byla ověřena pomocí stanovení klíčivé energie na Petriho miskách se 4 ml vody za 72 h v termostatu při 20°C. Určení rychlosti klíčení bylo provedeno výpočtem z údajů klíčivé energie podle dříve publikovaného vzorce. Stanovení klíčivé energie sladovnického ječmene proběhlo v letech 2001až 2003 vždy 6 týdnů po sklizni. Potvrdilo se, že dormanci ječmene ovlivňuje nejvíce ročník, rozdíly mezi odrůdami byly malé. Nejlepší předplodinou byla okopanina, mezi obilninou a olejninou není statisticky významný rozdíl. ?????

  • Czech name

    Dormance vybraných odrůd sladovnického ječmene v letech 2001 - 2003

  • Czech description

    Dormance ječmene patří dnes k parametrům hodnocení jakosti sladovnického ječmene. Byly hodnoceny odrůdy sladovnického ječmene ? Jersey, Kompakt, Prestige, Scarlett a Tolar, které jsou nosnými sladařskými odrůdami. Vzorky byly vybrány na základě následujících parametrů jakosti: obsah bílkovin v ječmeni je od 10 do 12 % v sušině a klíčivost ječmene je vyšší jak 96 %. Ukázalo se, že se výrazně zvýšil počet předplodin po kterých je pěstován ječmen. Intenzita dormance ječmene byla ověřena pomocí stanovení klíčivé energie na Petriho miskách se 4 ml vody za 72 h v termostatu při 20°C. Určení rychlosti klíčení bylo provedeno výpočtem z údajů klíčivé energie podle dříve publikovaného vzorce. Stanovení klíčivé energie sladovnického ječmene proběhlo v letech 2001až 2003 vždy 6 týdnů po sklizni. Potvrdilo se, že dormanci ječmene ovlivňuje nejvíce ročník, rozdíly mezi odrůdami byly malé. Nejlepší předplodinou byla okopanina, mezi obilninou a olejninou není statisticky významný rozdíl. ?????

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GC - Plant growing, crop rotation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QC1096" target="_blank" >QC1096: Research on factors for optimizing the quality of cereal production in the Czech Republic</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Qualima - K jakosti potravinářských a krmivářských produktů

  • ISBN

    80-239-3716-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    46-49

  • Publisher name

    MEZOS

  • Place of publication

    Hradec Králové

  • Event location

    Hradec Králové

  • Event date

    Oct 26, 2004

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article