All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The HPLC determination of biogenic amines in beer by solid phase extraction (SPE) and automatic precolumn derivatization

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F05%3A%230000088" target="_blank" >RIV/60193697:_____/05:#0000088 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    The HPLC determination of biogenic amines in beer by solid phase extraction (SPE) and automatic precolumn derivatization

  • Original language description

    The biogenic amines in beer originate from the raw materials and the fermentation phases of beer production. These compounds are toxic: their contents should not exceed hygienic limits and are therefore carefully controlled. Predominantly histamine, tyramine, tryptamine, putrescine and cadaverine were routinely analysed by HPLC with fluorescence detection (ex = 330 nm, em = 440 nm) and an automatic precolunm derivatization with ortho-phthaldehyde in the presence of a borate buffer. The amines were isolated from beer samples in the new stationary phase Discovery DSC-MCAX and after a clean?up procedure were washed with alkalized methanol (1% NaOH). 1,7-diaminoheptan was used as an internal standard to check the derivatization procedure. Easy sample preparation and the automatic operating HPLC system enable a speedy determination of biogenic amines in beer.

  • Czech name

    HPLC stanovení biogenních amínů v pivu pomocí extrakce na pevné fázi (SPE) a automatické předkolonové derivatizace

  • Czech description

    Biogenní aminy pocházejí ze surovin a fermentačních fází výroby piva. Tyto látky jsou toxické :jejich obsah by neměl překročit hygienické limity, a proto jsou pečlivě kontrolovány. Zejména pro histamin, tyramin, tryptamin, putrescin a kadaverin byla vypracován postup pro rutinní analýzu metodou HPLC s fluorescenční detekcí (ex = 330 nm, em = 440 nm) a automatickou předkolonovou derivatizací s ortho-phthaldehydem v prostředí borátového pufru. Aminy byly izolovány ze vzorků piva na nové stacionární fázi Discovery DSC-MCAX a po čistícím kroku byly vymyty alkalizovaným methanolem (1% NaOH). 1,7-diaminoheptan byl použit jako vnitřní standard pro kontrolu derivatizačního procesu. Jednoduchá příprava vzorku a automatický proces HPLC systému umožňují rychlé stanovení biogenních aminů v pivu.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Proceedings of the 30th EBC Congress Prague 2005

  • ISBN

    90-70143-23-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    989-993

  • Publisher name

    Fachverlag Hans Carl

  • Place of publication

    Nürnberg

  • Event location

    Praha

  • Event date

    May 14, 2005

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article