The HPLC determination of biogenic amines in beer by solid phase extraction (SPE) and automatic precolumn derivatization
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F05%3A%230000088" target="_blank" >RIV/60193697:_____/05:#0000088 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
The HPLC determination of biogenic amines in beer by solid phase extraction (SPE) and automatic precolumn derivatization
Original language description
The biogenic amines in beer originate from the raw materials and the fermentation phases of beer production. These compounds are toxic: their contents should not exceed hygienic limits and are therefore carefully controlled. Predominantly histamine, tyramine, tryptamine, putrescine and cadaverine were routinely analysed by HPLC with fluorescence detection (ex = 330 nm, em = 440 nm) and an automatic precolunm derivatization with ortho-phthaldehyde in the presence of a borate buffer. The amines were isolated from beer samples in the new stationary phase Discovery DSC-MCAX and after a clean?up procedure were washed with alkalized methanol (1% NaOH). 1,7-diaminoheptan was used as an internal standard to check the derivatization procedure. Easy sample preparation and the automatic operating HPLC system enable a speedy determination of biogenic amines in beer.
Czech name
HPLC stanovení biogenních amínů v pivu pomocí extrakce na pevné fázi (SPE) a automatické předkolonové derivatizace
Czech description
Biogenní aminy pocházejí ze surovin a fermentačních fází výroby piva. Tyto látky jsou toxické :jejich obsah by neměl překročit hygienické limity, a proto jsou pečlivě kontrolovány. Zejména pro histamin, tyramin, tryptamin, putrescin a kadaverin byla vypracován postup pro rutinní analýzu metodou HPLC s fluorescenční detekcí (ex = 330 nm, em = 440 nm) a automatickou předkolonovou derivatizací s ortho-phthaldehydem v prostředí borátového pufru. Aminy byly izolovány ze vzorků piva na nové stacionární fázi Discovery DSC-MCAX a po čistícím kroku byly vymyty alkalizovaným methanolem (1% NaOH). 1,7-diaminoheptan byl použit jako vnitřní standard pro kontrolu derivatizačního procesu. Jednoduchá příprava vzorku a automatický proces HPLC systému umožňují rychlé stanovení biogenních aminů v pivu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Proceedings of the 30th EBC Congress Prague 2005
ISBN
90-70143-23-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
989-993
Publisher name
Fachverlag Hans Carl
Place of publication
Nürnberg
Event location
Praha
Event date
May 14, 2005
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—