The influence of malt polyphenols and individual phenolic substances on beer quality and colloidal and sensory stability
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F05%3A%230000089" target="_blank" >RIV/60193697:_____/05:#0000089 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
The influence of malt polyphenols and individual phenolic substances on beer quality and colloidal and sensory stability
Original language description
Four barley varieties and two malting technologies were investigated in pilot-scale brewing trials. The influence of some simple phenolics on the decreasing formation of carbonyls during beer ageing and the positive effect on sensory stability were observed. The influence of ESR-lag time on the colloidal and sensory beer stability was demonstrated.
Czech name
Vliv sladových polyfenolů a jednotlivých fenolických látek na kvalitu piva a koloidní a senzorickou stabilitu
Czech description
Čtyři odrůdy ječmene a dvě sladařské technologie byly použity v pilotní studii zkoumání vlivu sladových polyfenolů a jednotlivých fenolických látek na kvalitu piva a jeho koloidní a senzorickou stabilitu. Některé jednoduché fenolické látky zpomalují vznik karbonylů a pozitivně ovlivňují senzorickou stabilitu. Byl také prokázán vliv ESR-lag time na koloidní a senzorickou stabilitu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Proceedings of the 30th EBC Congress Prague 2005
ISBN
90-70143-23-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
11
Pages from-to
528-538
Publisher name
Fachverlag Hans Carl
Place of publication
Nürnberg
Event location
Praha
Event date
May 14, 2005
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—