All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of malt polyphenols and individual phenolic substances on beer quality and colloidal and sensory stability

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F05%3A%230000089" target="_blank" >RIV/60193697:_____/05:#0000089 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    The influence of malt polyphenols and individual phenolic substances on beer quality and colloidal and sensory stability

  • Original language description

    Four barley varieties and two malting technologies were investigated in pilot-scale brewing trials. The influence of some simple phenolics on the decreasing formation of carbonyls during beer ageing and the positive effect on sensory stability were observed. The influence of ESR-lag time on the colloidal and sensory beer stability was demonstrated.

  • Czech name

    Vliv sladových polyfenolů a jednotlivých fenolických látek na kvalitu piva a koloidní a senzorickou stabilitu

  • Czech description

    Čtyři odrůdy ječmene a dvě sladařské technologie byly použity v pilotní studii zkoumání vlivu sladových polyfenolů a jednotlivých fenolických látek na kvalitu piva a jeho koloidní a senzorickou stabilitu. Některé jednoduché fenolické látky zpomalují vznik karbonylů a pozitivně ovlivňují senzorickou stabilitu. Byl také prokázán vliv ESR-lag time na koloidní a senzorickou stabilitu.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Proceedings of the 30th EBC Congress Prague 2005

  • ISBN

    90-70143-23-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    11

  • Pages from-to

    528-538

  • Publisher name

    Fachverlag Hans Carl

  • Place of publication

    Nürnberg

  • Event location

    Praha

  • Event date

    May 14, 2005

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article